• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2019

08:20

ALARMATNO! AMERIKA VODI 150 RATOVA, od čega su većina TAJNI! Oružane sukobe pokreće pod izgovorom demokratije, a sve se svodi NA PROFIT!

Vesti

ALARMATNO! AMERIKA VODI 150 RATOVA, od čega su većina TAJNI! Oružane sukobe pokreće pod izgovorom demokratije, a sve se svodi NA PROFIT!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države trenutno su angažovane u tridesetak ratova, a vode tajne ratove u čak 124 zemalja

- Vašington u oružane sukobe ulazi bez oklevanja. Najviše ratova sam je kreirao i vodio, a obražloženje je uvek isto: očuvanje demokratije i ljudskih sloboda- navode Večernje novosti, dodajući da je, u stvari, ključni razlog promena režima i dolazak na vlast onih koji će "službovati pod Vašingtonom".

"Novosti" ističu da je pored nastojanja da se stekne prevlast u svetu, glavni motiv neprestanih vođenja ratova SAD profit.

- Ključi leži u vojnom industrijskom kompleksu. Činjenica je da bi bez beskonačnih ratova, odnosno proizvodnje naoružanja svake vrste, od pušaka i metaka do ratnih brodova i podmornica, posao u ovoj oblasti stao, a sa njim i američka privreda u celini- piše list.

AMERIKANCI OPET UMEŠALI SVOJE PRSTE! CIA stoji iza HAOSA u Boliviji! TROŠILI MILIONE DOLARA kako bi POTKOPALI MORALESA!


Podseća se da je američka vlada od Drugog svetskog rata bila uključena u mnogobrojne ratove i da je, prema američkom istoričaru Vilijamu Blumu, orkestrirala udare u više od 50 zemalja, da se grubo mešala u izbore u 30 zemalja, bombardovala civilno stanovništvo, i to i uz korišćenje biološkog oružja, kao i da je pokušavala da ubije lidere drugih zemalja, najčešće uz podršku Velike Britanije.

DRŽAVNI UDAR U REŽIJI AMERIKE! Moskva ZABRINUTA ZBOG SITUACIJE U BOLIVIJI! Mediji podsećaju na ISTORIJAT MEŠANJA CIA U JUŽNOJ AMERICI!


"Novosti" podsećaju i da vojni budžet SAD za sledeću fiskalnu godinu iznosi 886 millijardi dolara (2016. bio je 767 milijardi), što je više nego budžeti devet zemalja koje je slede, uzeti zajedno.

Primera radi, vojni budžet Kine je 216 millijardi, a Rusije 84,5 millijardi dolar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čika Crni

pre 4 godine

A šta je tu tajno ako se zna da vode 150 ratova?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija