• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

27.11.2019

20:50

FARMERI BLOKIRALI PARIZ! Poslali poruku Makronu: SAČUVAJ NAS! (FOTO)

Vesti

FARMERI BLOKIRALI PARIZ! Poslali poruku Makronu: SAČUVAJ NAS! (FOTO)

Podeli vest

Francuski farmeri ogorčeni vladinom politkom koja, kako kažu, preti njihovom poslu, danas su u Parizu konvojima traktora ometali putnički saobraćaj

Skoro 1.000 traktora slilo se u glavni grad Francuske sa severa i juga, povremeno blokirajući puteve i ulice, dok su farmeri trubili i mahali zastavama dva glavna sindikata farmera, koji su organizovali protest.

Farmeri su posuli seno po Šanzelizeu i zauzeli ulice koje vode ka palati na trgu Konkord, dok ih je policija za suizbijanje nereda pozivala da se raziđu, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug

Na jednom od transparrenata je pisalo: "Makron, odgovori nam!" Sačuvaj farmere".

Foto: Tanjug

Sindikati farmera zahtevaju sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog politike za koju navode da nanosi štetu poljoprivredi.

Foto: Tanjug

Makronova vlada donela je Zakon o hrani sa ciljem da poboljša status poljoprivrednika, ali to nije uspelo da otkloni nezadovoljstvo farmera.

Foto: Tanjug

Oni su nezadovoljni i ugovorima sa Kanadom i Južnom Amerikom koji će, kako tvrde, rezultirati uvozom jeftinijih, ali nekvalitetnijih poljoprivrednih proizvoda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija