• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno/Informer

29.11.2019

07:00

TRAMP JE OČEKIVAO SVE OSIM OVOGA, NA CRTU ĆE MU IZAĆI ONA?! Spremao se za Bajdena, Blumberga, Hilari, Sandersa, a onda ŠOK

Vesti

TRAMP JE OČEKIVAO SVE OSIM OVOGA, NA CRTU ĆE MU IZAĆI ONA?! Spremao se za Bajdena, Blumberga, Hilari, Sandersa, a onda ŠOK

Podeli vest

A što ako as u rukavu demokratskog establišmenta da na sledećim izborima pobedi Donalda Trampa ne bude ultramilijarder Majkl Blumberg, već bivša prva dama Mišel Obama? Hipoteza malo verovatna, ali postoje znakovi koji omogućuju ovaj scenario

Naime, prema Takeru Karlsonu, poznatom voditelju kanala Foks njuz, Barak Obama još nije zvanično dao svoju podršku Džou Bajdenu, jer je moguće da Mišel preuzme teren. Karlson je tokom svog televizijskog programa pozvao svoju publiku da se "ne kladi protiv Mišel Obame". Međutim, bivša prva dama je izjavila da nije zainteresovana da postane predsednica. Da li joj je verovati?

- Ona to tvrdi, ali postoje jasni znači da to možda nije istina. Demokratska stranka je rastrgana u izboru kandidata zbog rase, roda i klase. Mišel Obama, budimo iskreni, jedna je od retkih osoba koju bi mogle da podrže sve frakcije Demokratske stranke - kaže Karlson.

Prema političkom komentatoru Foks njuza, nedavni napadi bivšeg Obaminog savetnika Davida Akselroda upućeni bivšem potpredsedniku Bajdenu nikako nisu slučajni.

RUSIJA OTKRILA OPASNU TRAMPOVU TAJNU! NJEGOV SAVETNIK HTEO DA BACI ATOMSKU NA AVGANISTAN sada radi na kontroli naoružanja!

- Možemo li da zamislimo da bi Akselrod sve ovo uradio bez pristanka Baraka Obame? Apsolutno ne - siguran je Karlson.

Iako je hipoteza o ulasku u bojno polje Mišel Obame u krugovima Demokratske stranke malo verovatna, postoje neki tragovi koji sugerišu da scenario koji je opisao Taker Karlson  nije naučna fantastika. Pre svega, istina je da bi od svih onih koji su do danas na terenu Mišel Obama sigurno bila najpopularnija kandidatkinja, za razliku od ostalih daleko više "podeljenih" kandidata, poput ultramilijardera Majka Blumberga ili "socijalističkog" senatora Bernija Sandersa.

Drugo, kandidatura bivše prve dame imala bi ne samo pristanak demokratskog establišmenta, nego i punu podršku dela američkih medija, koji se složno gnušaju predsedništva Donalda Trampa.

Štaviše, kako je naglasio Karlson, Barak Obama nikada nije skrivao svoj skepticizam prema kandidaturi svog bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena. Vrlo je komplikovan njihov odnos, kako je to u dugoj analizi opisao i Politiko. 

MAKRON HOĆE "RAKETNI DIL" SA PUTINOM, Evropa će biti bez novih AMERIČKIH PROJEKTILA SREDNJEG DOMETA?!

Prema američkim medijima, Barak Obama se navodno poverio demokratskom predsedničkom kandidatu da Bajden "nema ono što je potrebno" da postane predsednik SAD. Jesu li ovo izjave date kako bi se otvorio put za Mišel Obamu? 

Foto: Reuters

Jedno je sigurno - bivši predsednik, nakon ćutanja u poslednjih nekoliko meseci, počinje sve glasnije da se oglašava putem medija. Što se krije iza toga? Ne znamo hoće li Mišel zaista biti na terenu, kao što se pretpostavlja, ili će Barak Obama podržati drugog kandidata, a možda će, bez previše entuzijazma ili uverenja, zaista podržati svog bivšeg potpredsednika.

Kako izveštava Hil, čini se da je gotovo sigurno da Obama nema nameru da podrži Bernija Sandersa i čini sve da na sledećim izborima takozvani "demokratski socijalista" ne bude protivkandidat Donaldu Trampu. Isto važi i za Elizabet Voren, s kojom, kako piše Politiko, Obama ima "notorno komplikovan odnos". 

PROCUREO IZVEŠTAJ PENTAGONA O SRBIJI! SAMO BEOGRAD SA MOSKVOM IMA ZAJEDNIČKE VOJNE VEŽBE I OBAVEŠTAJNU SARADNJU! Preostali na Balkanu su pod kontrolom NATO i SAD!

Ukratko, niti jedan kandidat u kandidaturi se ne sviđa Baraku Obami. U svoju suprugu Mišel, kao 44. predsednicu SAD, sigurno bi imao puno manje sumnji!

Analitičari nemaju dilemu, iza Mišel Obame stoje mediji, "duboka država", vojni lobi, Holivud... Pitanje je da li je to dovoljno da se sruši Tramp?

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija