• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

29.11.2019

17:03

(VIDEO) PUTINOV I ĐINPINGOV GOROSTAS NA AMURU O KOJEM PRIČA SVET! Podigli su ga na jako surovom mestu, a evo zašto je BAŠ TU MORAO DA NIKNE!

Vesti

(VIDEO) PUTINOV I ĐINPINGOV GOROSTAS NA AMURU O KOJEM PRIČA SVET! Podigli su ga na jako surovom mestu, a evo zašto je BAŠ TU MORAO DA NIKNE!

Podeli vest

Most preko reke Amur koji će povezati Rusiju i Kinu nalazi se u završnoj fazi. Ovaj značajan projekat, prvi ovakve vrste, jača ekonomske veze dve zemlje

Gradovi Heihe na severu Kine i ruski najistočniji grad Blagoveščensk lociran na drugoj obali reke Amur koji Kinezi nazivaju Heilongjiang, biće spojeni ovim mostom. On je dugačak više od kilometar i deo je glavnog auto-puta dužine 19.9 kilometara, a ima dve saobraćajne trake.

Ambiciozni projekat vredan 300 miliona dolara počeo je u decembru 2016. a dva dela masovnog lančanog mosta spojila su se krajem maja ove godine. Novi cilj je dostignut u petak kada su lokalni zvaničnici objavili kraj radova na konstrukciji i najavili otvaranje koje je planirano za april 2020. godine.

(VIDEO) TRKA RUSA I AMERA, KO ĆE PRE NAPRAVITI PODMORNICU NOSAČ AVIONA! Rat neće biti isti, ko se ovome može suprotstaviti?!

„Ovaj most ima strateški značaj za nas“ rekao je guverner Amurske regije Vasili Orlov na svečanoj ceremoniji i naglasio značaj profitabilnosti ovog projekta za regiju.

„Surovi vremenski uslovi ovog kraja bili su problem za prelaske preko granice godinama, ali most će rešiti ovaj problem. Kada bude pušten u rad, moći će da prelaze i kargo kamioni do četiri miliona tona težine“, istakao je Aleksandar Kozlov ruski ministar za razvoj dalekog istoka.

SRBIJA I KINA PRAVIĆE DRON BOMBARDERE! Odlične vesti iz Pekinga, dogovoren vojni posao veka

Novi most trebalo bi da privuče veliki broj turista, posebno iz Kine. Međutim, turisti u prvi mah neće moći da koriste ovaj put koji je pre svega dostupan za kargo kamione. Tek za godinu i po dana kada budu napravili prelaze za putnike most će moći da koriste turisti i turistički autobusi.

Kozlov je rekao kako će turistima biti ponuđen zanimljiviji i jeftiniji način prelaska reke, i to  žičarama koje se trenutno grade.

Naučnici su u Sibiru pronašli neverovatno očuvan leš mladunca, za kojeg nije sigurno je li pas il


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Ni " Djilasov " most na Adi nije bio jeftiniji samo sto je 50 puta manji

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija