• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2019

09:45

MERCEDES OTPUŠTA 10.000 LJUDI! Nemački gigant daje otkaze "na društveno odgovoran način"?!

Vesti

MERCEDES OTPUŠTA 10.000 LJUDI! Nemački gigant daje otkaze "na društveno odgovoran način"?!

Podeli vest

Nemačka autokompanija Dajmler, u čijem vlasništvu je Mercedes-Benc, saopštila je da planira da ukine 10.000 radnih mesta širom sveta

Iz kompanije su rekli da su su se na taj potez odlučili jer žele da finansiraju prelazak na električne automobile.

Šef osoblja Vilfrid Port izjavio je da će broj radnih mesta koji se smanjuje biti petocifren, prenosi BBC. Kompanija je saopštila da automobilska industrija prolazi kroz "najveću transformaciju u istoriji" i da potreba ka mobilnosti koja ne sadrži ugljen dioksid zahteva velika ulaganja.

"Deo ovog programa jeste da se smanje troškovi zaposlenih za oko 1,4 milijarde evra do kraja 2022. godine, kao i da se smanji broj menadžerskih poslova širom sveta za 10 odsto", navodi se u saopštenju Dajmlera.

BESNE MAŠINE, POSLEDNJI MODELI: Ove estradne zvezde imaju najvredniji VOZNI PARK - Karleuša je NAJSKROMNIJA, a Brena i Dragana...

Dajmler, koji ima gotovo 300.000 radnika širom sveta i fabrike u 17 zemalja, rekao je da će smanjiti troškove i zaposlenost "na društveno odgovoran način". Kompanija je navela i da je sa savetom zaposlenih saglasila principe za smanjivanje strukture kompanije, kao i da će dve strane dalje raditi na detaljima primene u narednim nedeljama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Baš zanimljivo,a želja nam je da stigne i ovde.Što ne otpuštaju kod sebe.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija