• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Informer.rs

30.11.2019

14:20

RUSKI NAUČNIK PREDVIĐA STRAŠAN KRAJ AMERIKE: SAD čeka građanski rat, krah dolara, ali i raspad zemlje! (VIDEO)

Vesti

RUSKI NAUČNIK PREDVIĐA STRAŠAN KRAJ AMERIKE: SAD čeka građanski rat, krah dolara, ali i raspad zemlje! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski akademik i futurolog, prof. dr Igor Nikolajevič Panarin, predvideo je krah dolara i raspad SAD još pre dve decenije, a Rusija je od uvođenja zapadnih sankcija ubrzano počela smanjenje udela dolara u transkacijama

Prošlogodišnji ugovor o isporukama protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Indiji zaključen je u rubljama, a ne u dolarima. Isto tako, nije slučajnost što centralne banke širom sveta gomilaju zlato kao alternativu američkom dolaru, a Rusija u tome ubedljivo prednjači.

Evo šta, po Panarinu, čeka Ameriku.

Ja sam – objašnjava Panarin – o raspadu i iščeznuću SAD prvi put progovorio 9. septembra 1998. godine! U austrijskom gradu Lincu u kojem je Hitler završio srednju školu i nameravao da u njemu sagradi muzej u kojem bi nacisti držali sve kulturne vrednosti opljačkane širom sveta

Te godine je u Lincu održana međunarodna konferencija pod nazivom „Informacioni rat“. Ja sam na tom skupu, među 400 učesnika, od kojih su 150 bili Amerikanci, bio jedini predstavnik Rusije.

Pred takvim auditorijumom ne samo da sam izgovorio svoju prognozu, nego sam još na video-bimu pokazao kako se SAD raspadaju na šest delova! Neke nemačke kolege su snimile taj trenutak.

Momenat kad ja pritiskam na taster a Amerika nestaje kao jedinstvena država. Kad sam sišao sa govornice i krenuo kroz salu, nisam znao kako će odreagovati stotine ljudi koji su bili unutra. Prema meni je prvi krenuo jedan ogromni čovek, a ja nisam bio siguran da li on pritrčava da me bije ili želi nešto sasvim drugo. A on me zagrlio i rekao nešto u stilu: Bravo! Mi Austrijanci vas potpuno podržavamo i volimo. Došlo je vreme da Amerikanci dobiju po nosu.

Foto: printskrin Youtube

Prof. Igor Panarin

AMERIKANCI SU MU BESKRAJNO VEROVALI, A ON JE SVE VREME RADIO ZA SVOJ NAROD! Srpski obaveštajac čitavog života IGRAO DVOSTRUKU IGRU, na kraju dobio odlikovanja od SAD, Engleske, Francuske i kralja Petra!

Panarin, osvećući se na veliki spoljni dug Amerike, smatra da bi u SAD došlo do pravog kolapsa kad bi se Rusija i Kina u svojoj međunarodnoj trgovini odrekle dolara. Njima pridodaje i Japan. On priznaje da te tri zemlje nisu zainteresovane da SAD bankrotiraju, ali odmah naglašava: zasad! Situacija se kardinalno izmenila i zato što je svetska ekonomska kriza Kini i Japanu omogućila da, u suštini, postanu regulatori globalnih finansijskih tržišta. Pa ukazuje:

– Te 1998. izneo sam hipotezu da bi Vašingtonsko-njujorška zona, gde je skoncentrisana finansijska elita atlantske obale, bila jedan od onih šest delova na koje će se SAD raspasti. I, znate li šta je zanimljivo: jedan od evropskih analitičara, reagujući na moj nastup u Lincu, izašao je sa predlogom da ta zona uđe u sastav Evropske unije! Kako ja vidim bližu budućnost, Teksas i Kalifornija bi bili nezavisne države, dok bi se jugozapad SAD pod protektoratom Meksika. Mada, mnogo je realnije da te američke države sa Meksikom budu povezane međudržavnim vezama kakve postoje između bivših sovjetskih republika.

(VIDEO) ŠOK OTKRIĆE! TESLA U TAJNOSTI RADIO 40 GODINA ZBOG RATA SA ROKFELEROM: Pentagon sada koristi njegove izume!

Dr Panarin prognozira da će cela Južna Amerika, zajedno sa Meksikom i njegovim „protektoratom“, u dogledno vreme imati zajedničku valutu koja će se zvati bolivar. Procenjuje da bi monetarna unija mogla u perspektivi – sa zlatnim dinarom kao novcem svih – mogla približiti Iran i Indiju i sve države između njih i oko njih. A da zona ruske rublje neće biti samo bivša teritorija SSSR nego i Istočna Evropa. To jest: da će Poljska, Češka i Slovačka imati interesa da prigrle rublju.

– To će biti izbor samih Poljaka, koji se sada u interesu nekih američkih krugova bave antiruskom propagandom, ukoliko Moskva odluči da njihov krompir i meso kupuje isključivo u rubljama. A šta će im drugo ostati kad su prezaduženi iako im je 1991. bila otpisana polovina spoljnjeg duga?!

Uostalom, sve ozbiljne zemlje uveliko se spremaju, ako ne još za raspad SAD, ono sigurno za krah dolara kao svetske valute. A u samoj Americi rušenje dolara izazvaće građanski rat ili bar masovne nerede… Moguće je da sve uopšte neće početi pucnjavom. Pretpostavljam da će sve krenuti od toga što će bogata Kalifornija i Teksas prestati da daju pare budžetu SAD.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Push it

pre 4 godine

Ah sad znamo ko konzumira drogu sa farme Jovanjica... Autor ovog teksta i novinari koji su ovo preneli.

Miki

pre 4 godine

A ti Bane, koji si ti istocni, rusko-kineski vazelinko, da te bog vidi.....

MrKamenjarac

pre 4 godine

Daj BOZE,Daj BOZE,Daj BOZE......................................................................................

gorki

pre 4 godine

Jos kad bi se ovo bar malo ostvarilo, ali nema.Ovo zvuci kao ono predvidjanje da ce se Rusija raspasti, da ce sibirski narodi da se otcepe, kozaci isto a Moskva ce opet nestati u strasnom zemljotresu.... ma daj, sve prazna naklapanja

Ivan

pre 4 godine

Zao mi je ali ovo he ruska corba na koju amerikanci Nece nasesti,naprotiv ovo ceka rusiju

Ivan

pre 4 godine

Zao mi je ali ovo je ruska corba na koju amerikanci Nece nasesti,naprotiv ovo ceka rusiju

MilosObilic1389

pre 4 godine

Ништа ново...на Западу...Поента је у задужености САД-е,. која ће кад тад морати на наплату...А ту су онда Кинези неприкосновени...А код Кинеза је "Марксистичка концепција" уређења државе...Имајте то на уму...!! Кинези су ГОСПОДАРИ СВЕТА У НАРЕДНОМ ВЕКУ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ,,,....

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20