• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno/Informer

30.11.2019

19:22

(VIDEO) IRANSKI RATNI BRODOVI PLOVE PREMA ATLANTIKU I MEKSIČKOM ZALIVU! Teheran namerio da obezbedi slobodnu plovidbu za svoje brodove! ČEKA SE ODGOVOR SAD!

Vesti

(VIDEO) IRANSKI RATNI BRODOVI PLOVE PREMA ATLANTIKU I MEKSIČKOM ZALIVU! Teheran namerio da obezbedi slobodnu plovidbu za svoje brodove! ČEKA SE ODGOVOR SAD!

Podeli vest

Ratni brodovi mornarice Irana spremni su za sprovođenje misije slobodne plovidbe u Meksičkom zaljevu i Atlantskom okeanu, saopštio je Generalštab vojske Islamske Republike

Zamenik komandanta iranske vojske i načelnik odeljenja za ljudske resurse, admiral Rahim Gheytasvand, naglasio je da su pripadnici  ovog roda vojske spremni za obavljanje svojih misija u Meksičkom zaljevu i Atlantskom oceanu i da će zaštiti interese Islamske Republike.

- Mornarica je u potpunosti spremna da zaštititi interese Islamske Republike Iran, ako bude potrebno - rekao je admiral Gheytasvand i dodao "kako za uspostavljanje bezbednosti u regionu nije nužno prisustvo stranih snaga".

Drugi čovek u komandnom lancu iranske mornarice, kontraadmiral Turay Hasani Moqadam, otkrio je da Teheran planira da pošalje deo flote u vode Atlantskog okeana, uključujući iranski "stealth" razarač klase "Moje", imena "Sahand", koji se iranskoj ratnoj mornarici pridružio 2018. godine.

Admiral Rahim Gheytasvand je rekao i da se 64. mornarička flota iranske vojske trenutno nalazi u Crvenom moru gde čuva i štiti brodske rute i interese Islamske Republike.

RUSKI NAUČNIK PREDVIĐA STRAŠAN KRAJ AMERIKE: SAD čeka građanski rat, krah dolara, ali i raspad zemlje! (VIDEO)

- Iran ima oko 5000 kilometara morske granice na severu i jugu - dodao je visoki iranski vojni komandant, istovremeno insistirajući na tome da su iranske pomorske snage potpuno spremne zaštititi morske putove zemlje.

Iran je, osim što je branio svoje teritorijalne vode, takođe igrao vodeću ulogu u bezbednosti međunarodne plovidbe. Na primer, poslao je više od 50 mornaričkih flota za borbu protiv pirata u Adenskom zalivu, smeštenom između Roga Afrike i Arapskog poluostrva.

(VIDEO) MAKEDONCI UZELI 150 AMERIČKIH TRANSPORTERA! Komšije se opasno naouržavaju, SPREMA LI SE NOVI HAOS NA BALKANU?!

Admiral Habibullah Sejjari, komandant Mornarice Irana je nešto ranije rekao kako prisustvo strateških pomorskih snaga vojske Irana u slobodnim vodama nije "agresija protiv bilo koje zemlje, već je cilj slanje poruke mira i prijateljstva, te korišćenje kapaciteta slobodnih voda".

- Danas mnoge zemlje govore o Iranu, iako celokupna njihova istorija ima identitet od nekoliko godina Irana, dok je Iran zemlja s istorijskik identitetom i visokim statusom - rekao je admiral Habibullah Sejjari i dodao da je plovidba u slobodnim vodama sveta pravo svih naroda. 

- Danas, kada jednu trećinu iranske granice čine mora, nastojaćemo na osetljiv način koristiti naše kapacitete - poručio je admiral Habibullah Sejjari, ističući time pravo Irana da plovi međunarodnim vodama u bilo kojem delu sveta.

- Tokom poslednje četiri decenije uloženi su brojni napori u mornaričkim snagama iranske vojske, čiji je razvoj neophodan kao garancija za bezbednost zemlje - naglasio je u zamenik komandanta iranske vojske i načelnik odeljenja za ljudske resurse, admiral Rahim Gheytasvand.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija