• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

02.12.2019

18:54

AMERI 117 PUTA PREKRŠLI SPORAZUM SA RUSIJOM! Svi podatci u arhivi, NATO PRIPREMA TEREN ZA SVOJE PLANOVE!

Vesti

AMERI 117 PUTA PREKRŠLI SPORAZUM SA RUSIJOM! Svi podatci u arhivi, NATO PRIPREMA TEREN ZA SVOJE PLANOVE!

Podeli vest

Američka strana je 117 puta prekršila Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštio je televiziji "Zvezda" stručnjak iz Centra za vojno-politička istraživanja MGIMO pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Vladimir Kozin

Kozin tvrdi da je američka strana od 2001. godine za vreme testiranja PVO sistema koristila rakete srednjeg i kratkog dometa za imitiranje meta.

Prema njegovim rečima, podaci nisu uzeti iz tajnih izvora, već iz zvaničnih izveštaja Uprave za raketnu odbranu SAD i iz referentnih materijala naučno-istraživačkog odeljenja Kongresa. On je dodao da je o svemu obavestio i svoje kolege tokom nedavno održane Haške konferencije.

- Sto osam testiranja i 117 raketa. Ceo spisak se nalazi u mojoj arhivi. To su ozbiljne stvari. Zašto ne možemo zvanično da obavestimo ceo svet o tome? Evo, ja sam to saopštio u Hagu - rekao je Kozin.

PODNELA OSTAVKU ZBOG HANDKEA! Promene u Nobelovom komitetu, ŠVEDSKA KNJIŽEVNICA OVO NIJE MOGLA DA PODNESE!

Prema rečima stručnjaka, NATO sada priprema teren za razmeštanje svojih novih raketa, što ne može da ne izazove zabrinutost.

Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa prestao je da važi drugog avgusta. Inicijator su bile SAD, koje su optužile Rusiju da ne poštuje sporazum, dok je Moskva sve optužbe negirala.

Eksperti se plaše da bi to moglo da izazove trku u naoružanju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija