• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index.hr

04.12.2019

13:24

ŠTA JE ZAJEDNIČKO MASOVNIM UBICAMA?! Nova studija otkriva četiri glavne karakteristike zločinaca!

Vesti

ŠTA JE ZAJEDNIČKO MASOVNIM UBICAMA?! Nova studija otkriva četiri glavne karakteristike zločinaca!

Podeli vest

Postoji uvreženi stereotip da su masovne ubice, uglavnom, muškarci sa mentalnim bolestima, koji su trpeli nasilje u porodici

Iako je u nekim slučajevima ovo istina, nova američka studija pokazala je da postoji još nekoliko kategorija pomoću kojih se mogu opisati masovne ubice.

Da ne postoji jedinstveni profil masovnih zločinaca, dokaz je studija "Violence Project", koja je navela da kod ovih ubica postoje četiri glavne karakteristike.

Ovo istraživanje je podelilo i zločince u pet kategorija i to: maloletne ubice, ubice studente, verske ubice, zatim ubice kolege i na kraju ubice na javnim mestima. 

(VIDEO) MASOVNI UBICA S NOVOG ZELANDA IZVEDEN PRED SUD: Nasmejan i opušten, prstima pokazao JEZIV ZNAK!

A svima njima su zajedničke četiri osobine:

Mržnja prema svemu različitom

Studija pokazuje da je sve više ubica, koje za zločine motivišu rasizam, verska mržnja, mizoginija i ksenofobija.

Broj takvih ubica je u porastu od polovine prošlog veka, a naročito u poslednjih pet godina.

JEZIVA ISPOVEST NAJGOREG RUSKOG SERIJSKOG UBICE: Ubio sam 84 žene jer su bile nepristojne!

- Mentalno zdravlje

Iako mentalno zdravlje nije glavni uzrok ubistava, ipak je bitan faktor, pokazuje istraživanje. 

Dve trećine masovnih ubica iz baze podataka, korišćene u studiji, ima istoriju mentalnih bolesti. 

- Želja za slavom

Procenat ubica koje u njihovim krvavim pirovima vodi želja za slavom porastao je u proteklih pet godina, otkrila je studija.

U prvih 15 godina 21. veka tri odsto zločinaca bilo je motivisano time da budu upamćeni zauvek masovne ubice. Između 2015. i 2019. godine taj broj je skočio na 12 odsto.

OVO JE NAJGORI SERIJSKI UBICA U AMERIČKOJ ISTORIJI! Usmrtio je ČAK 93 OSOBE, A SLUŽI DOŽIVOTNU KAZNU za samo tri ubistva! (FOTO/VIDEO)

- Nabavljanje oružja

Jedan od glavnih problema američkog društva je sasvim legalna prodaja i nabavljanje oružja.

Istraživanje je pokazalo da je gotovo pola ubica oružje kupilo u slobodnoj prodaji, a nekolicina njih ih je ukralo od prijatelja ili nekoga iz porodice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija