• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

05.12.2019

19:44

AMERIČKI MEDIJI: Iran tajno prebacuje rakete u Irak

Vesti

AMERIČKI MEDIJI: Iran tajno prebacuje rakete u Irak

Podeli vest

SAD smatraju da Iran tajno prebacuje svoje rakete kratkog dometa na teritoriju susednog Iraka, gde skoro dva meseca traju protesti, piše list „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore među predstavnicima američke obaveštajne službe i vojske

Kako se navodi, Iran je „iskoristio haos u Iraku“, kako bi u zemlji formirao tajni arsenal raketa kratkog dometa „u pokušaju da zastraši Bliski Istok i utvrdi svoju vlast tamo“.

List piše da te rakete predstavljaju pretnju za saveznike i partnere SAD u regionu, uključujući Izrael i Saudijsku Arabiju, a takođe mogu ugroziti američku vojsku koja se tamo nalazi.

Američki zvaničnici tvrde da Iran za transport i prikrivanje tih raketa koristi oružane šiitske formacije u Iraku. Iran je demantovao te navode.

NASTAVLJA SE PROCEDURA OPOZIVA TRAMPA! Nensi Pelosi: Nažalost, ALI ZBOG LJUBAVI PREMA AMERICI TRAŽIM DA SE OVO NASTAVI!

Kasnije je zamenik ministra odbrane SAD Džon Rud saopštio da SAD razmatraju mogućnost da pošalju dodatne trupe na Bliski Istok kako bi se suprotstavili Iranu, ali da ta odluka još nije doneta. Prema njegovim rečima, ministar odbrane Mark Esper stalno procenjuje koliko je trupa neophodno na Bliskom Istoku, a ukoliko bude potrebno može povećati broj snaga.

Ranije je „Njujork tajms" izvestio da imaju na raspolaganju dokumenta iz arhive iranske obaveštajne službe, koji navodno ukazuju na pokušaje Irana da „uđe u sve aspekte političkog života Iraka“. U iranskim ministarstvima rečeno je da Teheran ne vodi nikakvu skrivenu aktivnost u Iraku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija