• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2019

11:18

DRUGI DAN HAOSA U FRANCUSKOJ! Zatvorene škole i bolnice, TOTALNI KOLAPS U SAOBRAĆAJU, sindikati NE ODUSTAJU!

Vesti

DRUGI DAN HAOSA U FRANCUSKOJ! Zatvorene škole i bolnice, TOTALNI KOLAPS U SAOBRAĆAJU, sindikati NE ODUSTAJU!

Podeli vest

Francuska je danas suočena sa drugim danom haosa u saobraćaju, zatvorenim školama i bolnicama koje rade sa nedovoljno osoblja pošto su sindikati saopštili da neće biti popuštanja u velikom štrajku protiv reforme penzionog sistema

Veći deo zemlje juče je bio u zastoju, pošto su zaposleni u sistemu prevoza obustavili rad, a pridružili su im se nastavnici, ljekari, policajci, vatrogasci i zaposleni u javnim službama.

Na ulicama Pariza demonstracije su prerasle u nasilje, pa je policaja koristila suzavac. Uhapšeno je nekoliko desetina ljudi. Danas je u Parizu zatvoreno 10 od 16 linija metroa, a otkazani su i polasci regionalnih vozova.

Na putevima u glavnom gradu i okolini formirale su se kolone ukupne dužine preko 350 kilometara, prema podacima aplikacije "Stijadin", pošto su mnogi građani krenuli na put svojim automobilima.

(VIDEO) POLA MILIONA LJUDI NA ULICAMA FRANCUSKE! Demonstracije širom zemlje! POLICIJA BACA SUZAVAC, ZAPALJENI AUTOMOBILI, ZATVORENA AJFELOVA KULA!

Radnici železnice i danas su nastavili štrajk, a sindikat pariskog autobuskog prevoza i metroa saopštio je da će njihov protest trajati do ponedeljka, 9. decembra. Juče su desetine hiljada demonstranata izašle na ulice Pariza i izazvale zatvaranje Ajfelovog tornja i delova Muzeja Luvr.

Makron želi da pojednostavi penzioni sistem, koji trenutno funkcioniše prema 40 različitih planova. Pojedini radnici, poput zaposlenih u železnici ili pomorstvu, imaju pravo da odu u penziju deset godina pre većine ostalih radnika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Kako je to žalosna slika sa francuskih ulica,pa valjalo bi da Maja sa ekipom dobro pogledaju i protumače te sličice.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija