• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

06.12.2019

13:50

KLARKSON: TUNBERGOVA JE LUDA I OPASNA! Poznati TV voditelj se ponovo okomio na malu Šveđanku!

Vesti

KLARKSON: TUNBERGOVA JE LUDA I OPASNA! Poznati TV voditelj se ponovo okomio na malu Šveđanku!

Podeli vest

Poznati britanski voditelj TV emisije o automobilima Džeremi Klarkson (59) okomio se na švedsku aktivistkinju za zaštitu životne sredine Gretu Tunberg (16)

On je devojčicu, koja se svim silama zalaže za borbu protiv klimatskih promena, nazvao ludom i opasnom i poručio joj da se vrati u školu.

Razmaženo derište

Klarkson se obrušio na Tunbergovu juče tokom gostovanja u jutarnjem programu na australijskoj televiziji, gde je promovisao novu sezonu svoje automobilističke emisije "Grand tur".

- Ona je luda i opasna. Zbog njenih idiotluka mala deca ne spavaju noću. Mislim da treba da ućuti i vrati se u školu - rekao je Klarkson, koji je 2015. otpušten sa BBC, gde je godinama radio emisiju "Top gir".

On je dodao da je, snimajući emisiju, proputovao svet i da je iz prve ruke video efekte klimatskih promena. Klarkson smatra da bitku protiv tog fenomena treba da vode naučnici.

- Deca treba da idu u školu, izuče nauku, a onda urade nešto po pitanju klimatskih promena - zaključio je Britanac.

TI SI RAZMAŽENO DERIŠTE, TVOJE GRIMASE I HISTERIČNO PLAKANJE NEĆE SPASITI PLANETU! Džeremi Klarkson žestoko napao Gretu Tunberg!

Dobila alternativnog Nobela

Greta Tunberg je u sredu na svečanoj ceremoniji u Stokholmu dobila takozvanu alternativnu Nobelovu nagradu. U pitanju je priznanje Rajt Lajvlihud. Tunbergova je nagrađena za "inspiriranje i osnaživanje političkih zahteva za hitno delovanje po pitanju klimatskih promena".
Ona nije prisustvovala dodeli, ali je u video-poruci poručila da se borba nastavlja i da nikada neće stati. Tu poruku snimila je u Lisabonu, u koji je stigla u utorak nakon tronedeljnog putovanja iz SAD preko Atlantika. Šveđanka odatle putuje u Madrid, gde se održava konferencija UN o klimatskim promenama.

 

Njemu to nije prvi put da komentariše mladu aktivistkinju. U svojoj kolumni za britanski "San" Klarkson je pre dva meseca uputio salvu uvreda Tunbergovoj, nazivajući je "razmaženim derištem".

Glupi idiot

Prošle nedelje u intervju "Independentu" nazvao ju je "glupim idiotom".

- Njen govor u UN, u kojem je optužila svetske lidere da su joj ukrali snove, nije ponudio nijedno rešenje. Mislim da je ona čudna Šveđanka sa lošom naravi. Ništa se ne može postići jedrenjem preko okeana u jedrilici sa dizel motorom, a onda laganjem o istom tom dizel motoru - rekao je Klarkson.

Malo pre toga on je Tunbergovu optužio da je lično ubila automobilističke emisije. Tvrdio je da nikom neće pomoći to što ona ide okolo i priča o tome kako ćemo svi umreti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mrki

pre 4 godine

Covek je u pravu sto se nje tice, nista slagao nije. Kako ona ne objasni ljudima da taj brod ili sta je vec kojim obilazi svet kosta 1,5 miliona evra i da je napravljen vecim delom od karbonskih vlakana ciji prices izrade u fabrikama vise zagadi okolinu nego sva auta i neka objasni da taj brod ima dva ogromna pomocna dizel motora koji takodje zagadjuju okolinu. Kad to objasni neka prica pricu, na kraju krajeva na You Tube postoji snimak da ona ne zna da sroci dve recenice kada je novinari pitaju a da nema unapred pripremljen govor, to je smesno za gledati.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija