• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

08.12.2019

20:54

HRIŠĆANSKOG PROPOVEDNIKA PRETUKLA GRUPA MUSLIMANA! Tražili da se pomoli za njihovog prijatelja, A ONDA JE NASTAO UŽAS!

Vesti

HRIŠĆANSKOG PROPOVEDNIKA PRETUKLA GRUPA MUSLIMANA! Tražili da se pomoli za njihovog prijatelja, A ONDA JE NASTAO UŽAS!

Podeli vest

Hrišćanskog propovednika u Norveškoj je pretukla grupa muslimana nakon što je zatražila njegovu pomoć. Posle ptemlačivanja tražili su da s preobrati u islam

Roar Flotum je propovedao i molio se za bolesne u Trondhajmu kada su mu prišla četiri muslimana. Prema Flotumu, grupa ga je zamolila da dođe da se moli za prijatelja koji je povredio stopalo. Umesto toga, odveli su ga u osamljeno dvorište i potom gurnuli niz podrumsko stepenište. Nakon što su ga pretukli i opljačkali, grupa je navodno pretila da će ga ubiti ako ne pređe u islam.

- Želeli su da kažem nekoliko reči na arapskom - rekao je on lokalnim medijima u intervjuu. "Bio sam uplašena i zapravo sam mislila da će me ubiti zato što su rekli da imaju nož i da ne žele svedoke."

Flottum je odmah nakon incidenta otišao u policiju, uprkos upozorenju da ne izveštava o napadima na vlasti. U svom postu na Fejsbuk, Norvežanin je rekao da nije pretrpeo ozbiljne povrede, već mu je opljačkano oko 10.000 kruna (oko 1.000 dolara). Rekao je da su mu muslimani bili veoma dragi kad ih je prvi put sreo na ulici i da "nije mogao da veruje da će ga prevariti".

DA LI JE VREME ZA PROMENE U VATIKANU?! Papa povukao novi potez, I TAKO VEROVATNO ODREDIO SVOG NASLEDNIKA!

Propovednik je obećao da ga zastrašujući susret neće spriječiti da propovea na ulicama.

Prema prvim izveštajima, policija nije izvršila nijedno hapšenje povezano sa napadom. Zvaničnici su rekli da se nadaju da će identifikovati osumnjičene pomoću snimaka sa nadzornih kamera u tom području.

Norveška je jedna od mnogih evropskih država koje se pokušavaju asimilaciju migranata sa Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Socijalne tenzije dovele su do poremećaja u desničarskom antimigrantskom raspoloženju širom zemlje.

U novembru, šef Stop islamizaciji Norveške (SIAN) zapalio je kopiju Kurana na antimuslimanskom skupu u gradu Kristiansand, što je izazvalo negodovanje kod mnogih muslimanskih nacija i islamskih grupa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija