• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2019

18:55

DIREKTORKA ŠKOLE ORGANIZOVALA SIMULACIJU TERORISTIČKOG NAPADA! Skandal u Poljskoj, DECA NISU ZNALA ŠTA IH JE SNAŠLO!

Vesti

DIREKTORKA ŠKOLE ORGANIZOVALA SIMULACIJU TERORISTIČKOG NAPADA! Skandal u Poljskoj, DECA NISU ZNALA ŠTA IH JE SNAŠLO!

Podeli vest

Vlasti na severoistoku Poljske saopštile su da je direktorka osnovne škole otpuštena jer je organizovala vežbu na kojoj je simuliran teroristički napad koju su đaci shvatili kao stvarnu, kao i da su angažovani psiholozi za rad sa traumatizovanom decom

Direktorka škole u gradu Barčevo angažovala je 14. novembra lokalnu firmu za obezbeđenje da organizuje vežbu za učenike kako bi znali kako da se ponašaju tokom terorističkog napada, ali nije obavestila učenike ni nastavnike da će se vežba održati, prenosi AP.

Mnogi učenici starosti između 10 i 14 godina uspaničili su se i počeli da plaču kada su muškarci u kamuflažnoj uniformi sa maskama na licu i lažnim puškama ušli u školu i počeli da bacaju lažne praskave bombe.

ZEMLJOTRES U FIRENCI! Oštećena crkva, stanovnici uplašeni istačali na ulice!


Gradonačelnik Barčeva rekao je da je direktorka izložila decu nepotrebnoj traumi, iako je znala da je nekima potrebna posebna psihološka nega.

Firma koja je izvela vežbu saopštila je da nisu znali da deca nisu upozorena da će se vežba održati, a neki roditelji su rekli da se njihova deca plaše da se vrate u školu, da idu na ekskurziju, čak i da spavaju sami.

Prosvetne vlasti su se isto oglasile povodom ovog slučaja i saopštile da je na direktorima škola da li će održati ovakve vežbe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija