• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

11.12.2019

22:38

MI DAJEMO NOVAC ZA RUSKI GAS! Bugarski predsednik udario na Putina: NAJBITNIJI SOPSTEVNI INTERESI!

Vesti

MI DAJEMO NOVAC ZA RUSKI GAS! Bugarski predsednik udario na Putina: NAJBITNIJI SOPSTEVNI INTERESI!

Podeli vest

Predsednik Bugarske Rumen Radev prokomentarisao je reči ruskog predsednika Vladimira Putina da bi Rusija mogla da nađe alternativu Bugarskoj ako zemlja bude otezala sa izgradnjom gasovoda "Turski tok"

- Ne mislim da treba da polazimo od pretnji gospodina Putina. Moramo da polazimo od sopstvenih interesa, naših ambicija – da li Bugarska može da ostane na evropskoj karti tranzita gasa nakon neuspeha "Južnog tok"  - rekao je Radev u intervjuu za bugarsku državnu televiziju BTV.

Bugarski predsednik rekao je da vlada sa svoje strane ulaže napore, ali da je važno shvatiti da takvo odugovlačenje ima svoju cenu.

- Odugovlačenje ima svoju cenu. Moramo biti iskreni, ljudi to moraju da znaju. Mi, Bugari, dajemo svoj novac kako bi ruski gas mogao da dospe do Evrope - istakao je Radev.

Prema njegovim rečima, Bugarska takođe treba da napravi analizu kada će se projekat isplatiti.

- Čujem mišljenja da će se to dogoditi za petnaest godina. Petnaest godina je dug period - smatra Radev i napominje da se za to vreme može izgraditi još više terminala za prirodni tečni gas i obezbediti diverzifikacija isporuka gasa.

(VIDEO) ONI NEKA LAŽU, A MI ĆEMO DA GOVORIMO ISTINU! Putin odbrusio Evropskom parlamentu: Nismo mi počeli rat Drugi svetski rat, nego NACISTIČKA NEMAČKA!

Putinovu izjavu da Bugarska namerno odlaže realizaciju projekta treba da komentariše vlada, dodao je on.

Predsednik se takođe dotakao teme kupovine F-16. Bez obzira na reči premijera Bojka Borisova da Bugarska nije Srbija i Turska, a proces realizacije "Turskog toka" bio transparentan, kupovina aviona se ne može nazvati transparentnom, ocenio je šef države.

- I šta je zemlja uradila kad je on (Borisov) odjednom rekao – kupujemo F-16, jer mislim da je to najbolji izbor, pa ću čak i platiti odmah celokupan iznos - izjavio je predsednik.

Vlada Bugarske odobrila je u januaru plan za početak pregovora o kupovini borbenih aviona kompanije "Lokid Martin" F-16 od SAD, kako bi zamenila svoju flotu ruskih lovaca "MiG-29". Cena ovih aviona prema ugovoru iznosi 1,265 milijardi dolara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija