• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

12.12.2019

09:30

MOSKVA ISTOM MEROM ODGOVORILA BERLINU! Rusija proteruje dvojicu nemačklih diplomata!

Vesti

MOSKVA ISTOM MEROM ODGOVORILA BERLINU! Rusija proteruje dvojicu nemačklih diplomata!

Podeli vest

Rusija je na osnovu reciprociteta donela odluku o proterivanju dvojice saradnika Ambasade Nemačke, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova

Dvojica saradnika Ambasade Nemačke proglašena su personama non grata i moraće da napuste Rusku Federaciju u narednih sedam dana.

Podsetimo, nemačko Ministarstvo spoljnih poslova proteralo je dvoje ruskih diplomata, nakon što je Tužilaštvo objavilo da sumnjaju u umešanost Moskve u ubistvo jednog državljanina Gruzije u Berlinu.

Ministarstvo je navelo da je do proterivanja došlo nakon što vlasti Rusije nisu odgovorile na zahteve Nemačke da pomognu u rasvetljavanju ubistva koje se dogodilo u avgustu ove godine.

NEMAČKA PROTERALA DVOJICU RUSKIH DIPLOMATA! Zaposleni u ambasadi morali da napuste zemlju, Moskva osumnjičena za umešanost u ubistvo u Berlinu!

Nemačko savezno tužilaštvo objavilo je da je preuzelo istragu nakon što je zaključeno da dokazi ukazuju na umešanost ruske vlade ili Čečenske Republike.

Portparol Kremlja odbacio je kao "potpuno neosnovane" sumnje da Rusija ima neke veze sa ovim ubistvom.

"Tu nema ozbiljne sumnje, i ne može da bude. Kakve to veze ima sa ruskim vlastima? To su potpuno pogrešne pretpostavke", rekao je novinarima Dmitrij Peskov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

E baćuške kad niste ih pročisrili 45,sad su ponovo carevi i rade šta hoće.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija