• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

13.12.2019

07:00 >> 07:47

DA LI STE I VI NASAMARENI?! PREVARA VEKA NA KRIPTOVALUTAMA! Zaradili su 722 miliona dolara i sad ih juri pola sveta!

Vesti

DA LI STE I VI NASAMARENI?! PREVARA VEKA NA KRIPTOVALUTAMA! Zaradili su 722 miliona dolara i sad ih juri pola sveta!

Podeli vest

Trojica Amerikanaca uhapšena su zbog prevare investitora vredne 722 miliona dolara "kriptovalutama", objavio je državni tužilac u Nju Džersiju

- Optužnica opisuje složenu upotrebu sveta 'kriptovaluta' kako bi zaveli investitore koji nisu posumnjali, te su izgubili stotine miliona dolara - rekao je tužilac Kreg Karpenito.

U bekstvu su još dvojica optuženih, čiji identitet nije otkriven.

Trojica uhapšenih, od kojih su dvojica iz Kolorada i jedan iz Kalifornije, veruje se da su između aprila 2014. i februara 2019. godine obećavali ogromne profite u zamenu za ulaganje u "virtuelnu valutu" "bitkoin".

Oni su se godinama bogatili trošeći novac neiskusnih investitora koje su uvukli u privlačnu, ali nejasnu strukturu, nazvanu "Bitklub netvork".

POTEPALI SE BRATKO I BRATKO! Čiji je makedonski jezik bugraski ili severno makedonski?! DA SE NE SVAĐATE, TO JE "SRPSKI SA PROMAŠENI PADEŽI"!

Po izjavi, trojica uhapšenih su žrtve svoje prevare opisivali kao "retardirane" i "ovce", tvrdeći da su "izgradili model po meri idiota".

U februaru 2015. godine, jedan od optuženih savetovao je jednom od saučesnika da objave da povećavaju već ionako naduvani profit od ulaganja na čak 60 odsto dnevno, što je on prihvatio.

Suprotno tome, drugi optuženi je u septembru 2017. godine navodno predlagao saučesniku da odjednom drastično smanje profite investitora kako bi se, po njegovim rečima, "povukli kao bogate kurve".

MILOGORCI, I PAPA FRANJA STAO UZ SPC! VATIKAN NIJE MOGAO DA PREĐE preko skandaloznog ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI!

Trojica su osumnjičena i da su prodavala akcije "Bitklub netvorka", iako one nisu bile registrovane kod američkih vlasti.

Foto: Pixabay

To nije sprečilo optužene da emituju video-snimke, u kojima su govorili o "transparentnosti" svoje kompanije i uveravali da je "prevelika da bi propala".

Dvojici optuženih preti kazna od 20 godina zatvora i do 250.000 dolara zbog računarske prevare, a svima i kazna do pet godina zatvora i novčanom kaznom do 250.000 dolara zbog prodaje neregistrovanih hartija od vrednosti.

(VIDEO) OVO "LEDI KRV U VENAMA", GOVEDA PRONAĐENA BEZ KAPI KRVI, s precizno odsečenim jezicima i genitalijama! KO, ILI ŠTA, JE OVO URADILO?!

Nije poznato da li među "ojađenim" ima i građana naše zemlje, ali s obzirom na to da je tzv "rudarenje bitkoina" i u Srbiji uzelo maha nema nikakve dileme da su na ovu prevaru naseli i neki građani naše zemlje! Koliko ih je tačno puklo "ulažući u Bitklub netvork" nije poznato.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija