• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevno.hr

18.12.2019

08:09

(VIDEO) NAUČNICI PRONAŠLI NOVI MOĆAN I BEZBEDAN IZVOR ENERGIJE, ALI... Naftni i nuklearni lobi pobili sve koji su u to bili upućeni, ČAK I KENEDIJA?!

Vesti

(VIDEO) NAUČNICI PRONAŠLI NOVI MOĆAN I BEZBEDAN IZVOR ENERGIJE, ALI... Naftni i nuklearni lobi pobili sve koji su u to bili upućeni, ČAK I KENEDIJA?!

Podeli vest

Globalisti se vekovima plaše tehnoloških izuma. Oni žele kmetove, a ne obrazovane, inovativne i ravnopravne ljude koji bi jednog dana mogli shvatiti da ih iskorišćavaju ekonomski paraziti. Umesto teške borbe da sebi osigura hranu i krov nad glavom, čovečanstvo je sanjalo o tome da dosegne nebo. Da bi to postiglo, potrebne su mu napredne tehnologije za proizvodnju energije, piše bloger Kondor na web stranici AIM4truth

- Jedno od takvih dostignuća bili su GALT hemijski reaktori (GALT = Geothermal Atmospheric Liquified Thorium tj. geotermalni atmosferski tekući torij). Nažalost, globalisti su uvideli da je to još jedna pretnja njihovoj vladavini svetom.

GALT se razvio iz Projekta Menhetn tokom Drugog svetskog rata, sredinom 1940-ih, kada je oformljen kongresni Zajednički odbor za nuklearnu energiju (JCAE) i predsednikova Komisija za nuklearnu energiju (AEC). U periodu između 1950-ih i 1960-ih, znanje o GALT-u skrivalo se od svetske javnosti. Ova tehnologija smatrala se takvim probojem u sferi energetskog razvoja da je neko vreme držana tajnom zbog pretnje američkoj nacionalnoj bezbednosti, kako je se ne bi dočepao Sovjetski Savez. Ranih 1960-ih, kada je pronalazač GALT postao naučni savetnik predsednika Kenedija, istraživanje torija i svemira nagoveštavali su blistavu budućnost Amerike. Sve se to promenilo s ubistvom Kenedija, 22. novembra 1963. godine.

Globalisti će dopustiti samo opasnim lakovodnim reaktorima tj. reaktorima s hlađenjem na običnu vodu (engl. skraćenica PLWR) da se takmiče s fosilnim gorivima. (Osnov današnje nuklearne energetike čine upravo lakovodni reaktori; takav tip reaktora ima i Nuklearna elektrana Krško; prim. aut)

Globalisti ne samo da nisu dozvolili da GALT uđe u upotrebu, već su zapretili da će sudski goniti i zatvoriti svakoga ko ta saznanja pokuša izneti pred svetsku javnost.

(VIDEO) ŠTA AKO SRBIJA OVO UZME OD RUSA?! NATO i Ameri pobesneli zbog Pancira i S 400, ALI DERIVACIJA 2S38 BI IH ZAKOPALA!

Tako je jedan od najvećih energetskih izuma 20. veka ostao zakopan u svojevrsnoj "vremenskoj komori".

GALT će biti ponovo otkriven, 25 godina posle, iza metalnih vrata, unutar nekadašnjeg laboratorija u sklopu tajnog Projekta Menheten, pod nadzorom Ministarstva energetike (DOE) od 1975. godine.

Sada, nakon ponovnog otkrivanja GALT od strane NASA fizičara Kirka Sorensona, konačno možemo sastaviti komadiće slagalice. Dr. Sorensen je saznao da je krajem 1940, dr. Alvin Weinberg, direktor Nacionalnih laboratorija Oak Ridge, preporučivao torij, element nazvan po skandinavskom bogu Toru, kao bezopasno gorivo za hemijske reaktore - gorivo koje bi podmirilo buduće čovekove potrebe za energijom ne samo na Zemlji, nego i tokom istraživanja našeg solarnog sistema. NASA je otkrila bogata nalazišta torija na Mesecu i Marsu.

Torij je, inače, potpuno bezopasan i od njega se ne može napraviti nuklearno oružje. Možda je to glavni razlog zašto je sklonjen u stranu.

U priči o toriju, kao u napetom krimiću, imamo mito, seks, ucene te izdaju. Imamo čak i ubistva i eliminaciju, na ovaj ili onaj način, moćnih političara, uključujući predsednike iz prošlog, 20. veka.

Foto: clipart

Uostalom, takav napeti 'krimić' i postoji, a napisala ga je čuvena Ayn Rand, rusko-američka spisateljica i filozofkinja.

Njen roman Pobunjeni Atlas (Atlas Shrugged), objavljen 1957., počinje s pitanjem "Ko je John Galt?", koje se ponavlja više puta u knjizi. John Galt je zapravo Alvin Weinberg, pronalazač GALT, kojeg je Ayn Rand poznavala od rane mladosti. (To je jedna druga i poduža, ali vrlo uzbudljiva i napeta priča).

Jedan GALT hemijski reaktor uspešno je testiran u Nacionalnoj laboratoriji u Oak Ridge krajem 1960-ih i probio granicu od 6.000 sati neprekidnog probnog rada. Početkom 1970-ih, GALT je bio spreman za komercijalnu upotrebu.

PROCUREO TAJNI PLAN "DUBOKE DRŽAVE", TRAMP MORA BITI ZAUSTAVLJEN ODMAH, ne smeju se čekati izbori 2020, SPREMA SE DRŽAVNI UDAR U SAD!

Poput Teslinih tehnologija vek ranije, GALT bi bio okončao zavisnost sveta o nafti te bi usmerio čovečanstvo na novi put istraživanja i napretka. Da su GALT hemijski reaktori ušli u komercijalnu upotrebu početkom 1970-ih, čovečanstvo bi imalo neograničenu, jeftinu, čistu i bezopasnu energiju koja bi mu osigurala miran i bogat opstanak na ovom planetu.

Ipak, GALT se morao zaustaviti. Nuklearna industrija morala se implodirati inferiornim i skupljim procesima.

Zašto?
Pa da bi sveta zavisio od globalističkih naftnih monopola (uz oslanjanje na pogubnu nuklearnu energiju koja svaki čas preti katastrofom s nesagledivim posledicama). Bez znanja američke i svetske javnosti, ponovo smo vraćeni u naftno doba... i sve to pod izgovorom nacionalne sigurnosti!

SMEHOTRESNO! FRKA U SOFIJI, MAKEDONCI HOĆE DEO BUGARSKE! Bratko i bratko ne razbiraju šta e čije! NATO KE DONESE PRESUDA!

Globalisti su 1973. godine naredili da se otpusti pronalazač GALT i da se oteraju stotine inženjera koji su za njega radili. Takođe su posredno nadgledali demontažu nacionalnog državnog laboratorija kojeg je direktor GALT sjajno vodio decenijama.

Globalisti dopuštaju samo nekonkurentne tehnologije, poput energije vetra i solarne energije, koje se moraju subvencionisati novcem poreskih obveznika. Tehnologija slobodne energije izgubila je još jednu bitku, zaključuje Kondor


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija