• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.12.2019

15:10

NEMAČKI VOZAČ ZALEPIO PORUKU ZA SRBE, ODMAH SUSPENDOVAN! Skandal u Drezdenu, vozačima gradskog prevoza smetaju kolege iz Srbije!

Vesti

NEMAČKI VOZAČ ZALEPIO PORUKU ZA SRBE, ODMAH SUSPENDOVAN! Skandal u Drezdenu, vozačima gradskog prevoza smetaju kolege iz Srbije!

Podeli vest

Vozač autobusa u Nemačkoj dospeo je u centar pažnje javnosti nakon što je na autobusu zalepio kontroverznu poruku. Fotografija poruke zalepljene na vetrobranskom staklu brzo se proširila društvenim mrežama, a vozač je suspendovan

"Ovaj autobus vozi Nemac", glasi poruka koja dočekuje putnike u nemačkom gradu Drezdenu.

Provokativnu poruku na Tviteru je podelio Peter Dorfel (23), medicinski radnik iz Drezdena.

"Šta je ovo dođavola", napisao je Nemac ispod fotografije i tagovao javni transport u gradu. Oni su mu odmah odgovorili da su već videli ovu poruku i da će ovakvo ponašanje biti sankcionisano.

Nemački mediji pišu da je rasistička poruka znak pobune Nemca zbog sve većeg broja vozača iz Srbije i istočne Evrope, koji voze autobuse u ovoj zemlji, a da pritom ne znaju nemački jezik.

Kako su istakli, oni dobijaju posao zbog nedostatka radnika u ovoj zemlji. Rukovodstvo firme u kojoj je vozač zaposlen saopštilo je da je upoznato sa incidentom i da su zgroženi.

- Naša firma ne može da bude platforma za političke prepirke - rekli su iz firme, dodavši da je 52-godišnji vozač autobusa suspendovan.

Prema njihovim rečima, dotičnog vozača nisu otpustili jer do sada nije bilo nikakvih žalbi na njegov račun.

REŠILI STE DA KUPITE AUTO... OPREZ! Svaki treći nemački polovnjak dolazi sa štelovanom kilometražom!

Suspendovani čovek priznao je poslodavcima šta ga je nateralo da zalepi ovakvu poruku.

- Hteo je da putnicima do znanja da zna nemački - istakli su.

Lokalni mediji pišu da će provokativna poruka naškoditi i firmi, koja trenutno traga za radnicima iz Srbije, usled nedostatka radne snage.

Srbi sve više voze autobuse u Nemačkoj, zbog toga su uvedene i određene mere u Srbiji. Izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima biće ukinuta obaveza da prođu dve godine između dobijanja C i D kategorije vozačkih dozvola, a prevoznici smatraju da bi trebalo dozvoliti i da se vozač autobusa može postati sa 21, umesto sadašnjih 24 godine.

PAŽNJA! U BMW-U BI MOGLI DA IZGORITE: Nemci povlače 230.000 automobila, PROVERITE DA LI JE VAŠE VOZILO NA LISTI ZA OPOZIV!

- U Nemačkoj, gde najviše ljudi iz Srbije odlazi, sa 21 godinom možete da postanete vozač autobusa na prigradskim linijama do 50 kilometara - objasnio je  direktor Evropa bus iz Valjeva Zoran Todorčević, član odbora grupacije za putnički saobraćaj Privredne komore Srbije.

Spuštanje starosne granice bio bi dodatni impuls, ističe on i dodaje bi se onda kroz dualno obrazovanje i doškolovavanje došlo do potrebnog broja profesionalnih vozača.

Nemačkoj trenutno nedostaje između 45.000 i 60.000 vozača kamiona, prenosi portal Seebiz pozivajuću se na nemačke medije.

Više od trećine vozača u Nemačkoj ima 55 i više godina, tek 2,5 odsto ih je mlađih od 25 godina, a 40 odsto vozača kamiona moglo bi otići u penziju u sledećih 10-15 godina. Rumel navodi da bi tako 2030. godine u Nemačkoj moglo nedostajati čak 150.000 vozača kamiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
odisej

pre 4 godine

u svakom slucaju nemac je u pravu , vlasnici transportnih firmi su rotchildovi bankari koji uz pomoc Sorosa uvoze teroriste , imigraciju i strance jer sirotinja radi kao rob za 30 procenta plate od 100 odsto koju bi nemacki vozac trebao zakonski da prima , zar ne vidite su u francuskoj protesti jer ti isti bankari kradu od sirotinje i penzionera i trpaju u dzepove Nato pakta koji obezbedjuje njihov kriminal.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija