• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

25.12.2019

18:31

(VIDEO) IRAN: IZBACIĆEMO AMERIČKU VOJSKU IZ SIRIJE! Dovoljno je da Bašar pozove i Ameri lete... Teheran neće dozvoliti pljačku bratske zemlje!

Vesti

(VIDEO) IRAN: IZBACIĆEMO AMERIČKU VOJSKU IZ SIRIJE! Dovoljno je da Bašar pozove i Ameri lete... Teheran neće dozvoliti pljačku bratske zemlje!

Podeli vest

Teheran je spreman da pomogne Siriji u izbacivanju američkih trupa u koje se nezakonito nalaze u toj zemlji ako sirijske vlasti iznesu takav zahtev, rekao je u intervjuu za RT savetnik vrhovnog vođe Irana, Ali Akbar Velajati

Napomenuo je da SAD kradu sirijsku naftu, a da je američki predsednik Donald Tramp "međunarodni kradljivac", koji protiv volje naroda Sirije pljačka.

- Nadamo se da će u bliskoj budućnosti prestati ilegalna kontrola Amerikanaca nad nizom sirijskih regiona, a Sirijci će odgovoriti i ukinuti ovu kontrolu - izjavio je političar.

- Spremni smo da pružimo pomoć u izbacivanju američkih snaga iz Sirije, kao odgovor na zahtev sirijskih vlasti i prema našim mogućnostima - kazao je Velajati.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp usred turske vojne operacije na severoistoku Sirije povukao većinu trupa iz ove regije. Američke trupe su ostale u manjem broju na jugu i istoku, gde, prema Pentagonu, navodno, pomažu lokalnim kurdskim snagama da čuvaju naftna polja.

Sirijski predsednik Bašar Asad je rekao da SAD prodaju Turskoj naftu sa sirijskih polja koja su zauzele.

MUSLIMANI I HRVATI PRETE SRBIJI! Odmah povucute Strategiju odbrane, inače... BiH ĆEMO UREDITI ONAKO KAKO MI MISLIMO, A NATO ĆE BLOKIRAT DRINU...

Od 2014. godine, SAD i njihovi saveznici sprovode vojnu operaciju u Siriji bez dozvole vlasti zemlje. Iranski vojni savetnici nalaze se u Arapskoj republici na poziv vlasti u Damasku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija