• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

27.12.2019

12:19

(VIDEO) POTRESNA SCENA IZ KAZAHSTANA! Izvukli bebu iz olupine aviona

Vesti

(VIDEO) POTRESNA SCENA IZ KAZAHSTANA! Izvukli bebu iz olupine aviona

Podeli vest

Iz aviona koji se jutros srušio u Kazahstanu, u kojem je prema najnovijim informacijama poginulo 12 osoba, spasioci su izvukli bebu.

Letelica u kojoj je bilo 93 putnika i pet članova posade srušila se pri poletanju. Spasioci su aviona izvukli preživele, od kojih su pojedini bili zaglavljeni ispod olupina.

Na snimcima spasavanja vidi se uniformisani muškarac kako trči kroz sneg, držeći u svom naručju bebu obučenu u belu odeću. Muškarac je trčao prema Hitnoj pomoći kako bi bebi mogli da pruže lekarsku pomoć. Stanje deteta zasad nije poznato.

Na snimku od 38,48 minuta možete da pogledate muškarca sa bebom.

Preživeli navode da se avion pre pada tresao i da se čuo "užasavajući zvuk".

- Avion je leteo pod nagibom. Sve je bilo kao u filmu: ljudi su vikali, vrištali i plakali - rekla je jedna preživela putnica za Tengrinjuz, dodajući da je čula "užasavajući zvuk" pre nego što je avion počeo da gubi visinu, prenosi Rojters.

DVA MOGUĆA RAZLOGA ZA RUŠENJE AVIONA! Greška pilota ili tehnički problem?!

Još jedan preživeli, biznismen Aslan Nazaralijev, rekao je za časopis Vremia da je avion počeo da se trese dok je dobijao nadmorsku visinu oko dve minute nakon poletanja, prenosi Blic.

- U nekom smo trenutku počeli da padamo, ne vertikalno, već pod uglom. Izgledalo je kao da je izgubljena kontrola nad avionom - rekao je on.

Avion "Foker 100" krenuo je ka prestonici Kazahstana, Nursultanu, kada je izgubio visinu tokom poletanja zbog čega je prvo probio betonsku ogradu pre nego što je udario u zgradu.

Kompanija "Bek er", koja je vlasnik letelice koja se srušila, ima flotu od 100 aviona. Komitet Civilne avijacije saopštio je da suspenduju sve letove aviona "Foker 100" dok traje istraga.

Avion koji se danas srušio star je 23 godine, pišu domaći mediji. Proizvođač aviona podneo je zahtev za bankrotom 1996. godine, a proizvodnja je stopirana godinu dana kasnije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija