• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.12.2019

16:46

(VIDEO) PUTINOVA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA AMERIMA! S-500, Su-57, T-90M, Kindžal, Cirkon... RUSIJA ZA 2020. PRIPREMILA NOVO ORUŽJE!

Vesti

(VIDEO) PUTINOVA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA AMERIMA! S-500, Su-57, T-90M, Kindžal, Cirkon... RUSIJA ZA 2020. PRIPREMILA NOVO ORUŽJE!

Podeli vest

Zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Aleksej Krivoručko najavio je za narednu godinu mnoštvo novina kada je reč o modernom ruskom naoružanju, a pored protivvazduhoplovnih sistema S-500, na listi su se našli i avioni Su-57 i PAK DA, zatim raketni kompleksi "Kindžal" i "Cirkon", ali i tenk T-90M

Ministarstvo odbrane Rusije je tokom 2019. godine potrošilo više od 1,5 biliona rubalja (oko 24 milijarde dolara) kako bi se osigurao ravnomeran tempo opremanja vojske savremenim naoružanjem.

On je precizirao i da je preko 68 odsto sredstava bilo usmereno na kupovinu serijskih visokotehnoloških primeraka oružja. Međutim, u godini koja predstoji Rusija ima nove planove.

S-500 i S-350 "Vitez"

Preliminarna ispitivanja najnovijeg ruskog perspektivnog protivvazduhoplovnog sistema S-500 biće pokrenuto tokom 2020. godine, rekao je Krivoručko.
Reč je o prvom serijskom primerku ovog PVO sistema, koji bi trebalo da bude spreman za upotrebu do 2025. godine.

Pored toga, Ministarstvo odbrane potpisalo je ugovor o kupovini najnovijih sistema S-350 "Vitez", koji će ruskoj vojsci biti isporučeni do 2027. godine.

Su-57 i PAK DA

Lovac pete generacije Su-57 biće isporučivan ruskoj vojsci u dve faze, objasnio je Krivoručko.

Prve polovine 2020. godine biće isporučeni lovci sa motorima četvrte generacije, a nakon završetka ispitivanja najnovijih motora počeće i isporuka lovaca sa motorima pete generacije.

ZAHAROVA POSLALA AMERE U ĆOŠAK! Šta se vas tiče Severni tok?! TO JE EVROPSKA STVAR!

Pored toga, počeli su radovi na komponentama za izradu perspektivnog bombardera dalekog dometa PAK DA.

- Svi radovi se obavljaju u zadatim rokovima. Kompanija 'Tupoljev' sprovodi razvoj konstrukcije aviona, a počela je i izrada pojedinih komponenata - naglasio je zamenik ministra odbrane.

Tenk T-90M "Proriv"

Ispitivanja tenka T-90M "Proriv" biće završena do kraja 2019. godine, naglasio je Krivoručko.

To znači, dodao je, da bi već naredne godine mogla da počne serijska proizvodnja ovih tenkova, kao i prve isporuke ruskoj vojsci.

"Kindžal" i "Cirkon"

Hiperzvučnim raketama "Kindžal" i "Cirkon" će biti povećana brzina kretanja, te će biti u stanju da lete 10 puta brže od zvuka, a da se to ni na koji način ne odrazi na njihovu preciznost i navođenje.

Podsetimo, kako je ranije rekao predsednik Rusije Vladimir Putin, ove rakete u stanju su da mimoiđu sve sisteme protivraketne odbrane i u stanju su da pogode ciljeve na udaljenosti od 2.000 kilometara.

(VIDEO) E SAD STVARNO DRHTI AMERIKA! Šojgu raportirao Putinu: NOVO HIPERSONIČNO ORUŽJE "AVANGARD" JE OPERATIVNO!

Ove rakete mogu da nose i konvencionalne, ali i nuklearne bojeve glave.

Laserski kompleks "Peresvet"

Krivoručko je naveo i da će laserski kompleks „Peresvet"  biti montiran na avionima, kao i da će uskoro biti povećana njegova borbena efikasnost.

On, međutim, nije precizirao na kakvim avionima bi ovo oružje moglo da bude montirano.

Podmornice "Borej A" i "Jasen M"

Ministarstvo odbrane će sledeće godine potpisati ugovore o izgradnji dve nuklearne podmornice klase "Borej A" i dve takođe nuklearne podmornice, klase "Jasen M", rekao je Krivoručko.

(VIDEO) ŠOJGUOV RAPORT PUTINU: Sve raketne trupe naoružane su Iskanderom! U vojsku smo uveli i 624 tenka, 143 RATNIH AVIONA, OSAM RATNIH BRODOVA...

Pored toga, u planu je i da se potpišu ugovori za igradnju dve nove fregate projekta 22350 i dva univerzalna desantna broda.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija