• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

29.12.2019

17:14

"SEVERNI TOK 2" JE EVROPSKA STVAR! Zaharova odbrusila Amerima: To se vas ne tiče, NISTE UKLJUČENI!

Vesti

"SEVERNI TOK 2" JE EVROPSKA STVAR! Zaharova odbrusila Amerima: To se vas ne tiče, NISTE UKLJUČENI!

Podeli vest

Projekat gasovoda "Severni tok 2" je evropska stvar koja se ne tiče SAD, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova

- Kada bi se "Severni tok 2" nekako ticao teritorije koja bi pripadala SAD, mogla bih još i da razumem razgovor o mešanju Vašingtona u to pitanje. To je, inače, evropska stvar. To se ne tiče nikoga osim zemalja koje su uključene u taj projekat geografski i finansijski - rekla je Marija Zaharova za televizijski kanal "Rusija 24".

Predsednik SAD Donald Tramp je 20. decembra potpisao odbrambeni budžet za 2020. godinu koji, pre svega, podrazumeva sankcije protiv gasovoda "Severni tok 2" i "Turski tok". SAD traže od kompanija koje postavljaju cevi za gasovod da hitno prekinu njegovu izgradnju, preneo je Sputnjik. Švajcarska kompanija "Alzeas" je već obustavila posao.

PUTINU NEMA RAVNOG! Evo kako je SPASIO ŽIVOTE SVOJIH ĆERKI...

SAD će primeniti sankcije prema izvođačima radova na gasovodu "Severni tok 2", ako oni "odmah" ne demonstriraju dobru volju za obustavu radova, saopštio je u petak američki Stejt department. U saopštenju se dodaje da će izvođači radova moći da izbegnu sankcije ako prekinu taj posao do 20. januara, prenosi Sputnjik Internešenel.

Kompanije su dužne da taj postupak završe u roku od 30 dana od usvajanja zakona o budžetu, navedeno je u saopštenju. Projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od obala Rusije, ispod Baltičkog mora, do Nemačke. Učesnici u projektu su uglavnom evropske kompanije.

"Gasprom" je ranije planirao da gasovod bude završen do kraja ove godine. Ministar energetike Aleksandar Novak je, međutim, rekao novinarima da bi "Severni tok 2" trebalo da bude završen do kraja sledeće godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija