• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2019

17:22

ŽESTOKO ĆEMO UDARITI NA AMERE! Irak osudio američki vazdušni napad i poručio: KRV MUČENIKA NIJE OTIŠLA UZALUD! (VIDEO)

Vesti

ŽESTOKO ĆEMO UDARITI NA AMERE! Irak osudio američki vazdušni napad i poručio: KRV MUČENIKA NIJE OTIŠLA UZALUD! (VIDEO)

Podeli vest

Irački premijer Adel Abdul Mahdi osudio je danas američki vazdušni napad na nekoliko baza milicije koju podržava Iran u Iraku, a u kojem je poginulo najmanje 25 ljudi, saopštila je njegova kancelarija

- Premijer je taj čin opisao kao neprihvatljivo žestok napad koji će imati opasne posledice- navodi se u saopštenju koje prenosi Rojters.



Iračka vlada saopštiće zvanični stav kasnije danas, nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost.

Napad je osudio i irački vrhovni šiitski vođa ajatolah Ali al-Sistani, koji je zahtevao poštovanje suvereniteta Iraka.

- Ilegalno delovanje pojedinih strana ne sme da bude iskorišćeno kao razlog za narušavanje iračkog suvereniteta- navela je u saopštenju Sistanijeva kancelarija.

Kako prenose svetski mediji, jedan od vrhovnih komandanata iračke tajne vojske rekao je da vazdušni napadi SAD neće proći bez njihovog odgovora.

- Krv mučenika nije otišla uzalud i naš odgovor na njihove napade biće žestok- rekao je ovaj irački zapovednik.

U saopštenju se navodi i da iračke vlasti imaju pravo da se same bore sa takvim aktivnostima i da preduzmu neophodne mere da ih spreče.

Američka vojska saopštila je juče da je izvela "defanzivne napade" u Iraku i Siriji protiv iračke šiitske radikalne grupe Kataib Hezbolah.

IRAK NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! KRVOPROLIĆE NA ULICAMA BAGDADA, premijer podneo ostavku!


Do napada je došlo dva dana pošto je američki građevinac ubijen u raketnom napadu na iračku vojnu bazu.

SAD su u petak optužile tu grupu za raketni napad u kojem je poginuo američki civilni građevinac, a ranjena su četiri člana američke službe i dva člana iračkih snaga bezbednosti u blizini grada Kirkuka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija