• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.01.2020

13:10

TAJNA PORUKA AMERICI? Lider Severne Koreje na belom konju posetio SVETO MESTO, a OČI CELOG SVETA UPRTE SU U JEDAN DETALJ

Vesti

TAJNA PORUKA AMERICI? Lider Severne Koreje na belom konju posetio SVETO MESTO, a OČI CELOG SVETA UPRTE SU U JEDAN DETALJ

Podeli vest

Stanovnici Severne Koreje u novogodišnjoj noći mogli su da vide neobičan film, čiji je glavni akter bio, ko drugi nego njihov lider Kim Džon un.

U dokumentarcu koji traje dva sata mogla su se videti dva putovanja prvog čoveka ove države na planinu Paektu (Baegdu), koje su mnogi protumačili kao simbolično.

Foto: Rojters

 

Na snimku se može videti kako Kim na belom konju, sa članovima porodice koji su takođe na belim konjima, jaše ka vrhu planine. Takođe, vidi se i kako stoji kod logorske vatre, a zabeležena je i poseta brvnari u kojoj se navodno rodio njegov otac, mada mnogi smatraju da je to samo deo propagande i da je on rođen u SSSR-u.

 

 

Film je emitovan na državnoj televiziji u novogodišnjoj noći, kada su svi očekivali Kimovo obraćanje u kojem je trebalo da otkrije ciljeve državne politike Severne Koreje.

Analitičari navode da bi puštanje ovog snimka sa planine koja važi za veoma bitno mesto u kulturi te zemlje moglo da znači promenu pravca politike Severne Koreje prvenstveno prema Americi.

Naime, kako piše Dejli mejl, očekivalo se da će Kim za vreme praznika pokrenuti testiranje nuklearnih raketa jer je istekao rok da se Amerika vrati na nuklearne pregovore.

Foto: Tanjug/AP

 

Mediji podsećaju i da je Severna Koreja obećala "božićni poklon" za SAD, kao i da je tokom decembra obavljena serija raketnih testova, a sve to pojačalo je strah da bi Koreja mogla da lansira raketu dalekog dometa.

To se ipak do sada nije desilo, a ocenjuje se da je upravo puštanje ovog dokumentarca znak da Kim još razmatra kakav će biti njegov odgovor na neuspele pregovore, kao i da bi ovo putovanje moglo da znači promenu pravca politike Severne Koreje.

Foto: Tanjug/AP

 


Dejli mejl podseća i da ovu planinu Kim posećuje uoči važnih odluka. Kako navode, išao je tamo u novembru 2013, pre pogubljenja ujaka, potom u decembru 2017. uoči odluke o prvom susretu sa američkim predsednikom Donalnom Trampom...

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Svet se nada da će zbog mira u pacifičkom regionu ipak doći do razumnih i konstruktivnih konatakata između SAD i Severne Koreje.

Iza ograde

pre 4 godine

Aha... Samo da im Kinezi prestanu slati hranu korali bi pojesti te konje!

zoran miljkovic

pre 4 godine

ОВАЈ КОМУНИСТИЧКИ ИДИОТ, који је зајашио своје грађане, због своје глупости и НЕ ЗНА ШТА ЋЕ ДА ГА СНАЂЕ, луди АМЕРИ НАПАЛИ И УБИЛИ ГЕНАРАЛА ИРАНА, који је за овог ЛУДАКА СВЕТСКА СИЛА. А ЧЕМУ БИ СЕ НАДАО ОВАЈ ПРЕЛЕПИ ПОЛИТИЧКИ ЛУДАК.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija