• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer.rs

16.01.2020

17:02

IMAMO MOGUĆNOST DA REALIZUJEMO SVE ZADATKE! Mišustin o ciljevima njegove vlade: BRIGA O DECI I PORODICI NA PRVOM MESTU!

Vesti

IMAMO MOGUĆNOST DA REALIZUJEMO SVE ZADATKE! Mišustin o ciljevima njegove vlade: BRIGA O DECI I PORODICI NA PRVOM MESTU!

Podeli vest

Novi premijer Rusije Mihail Mišustin objavio je u Državnoj dumi kako vidi svoj rad na ovom položaju i šta namerava da zahteva od ministara

Odgovarajući na pitanja parlamentaraca, naglasio je da pozdravlja otvorenu kritiku i naveo ličnu odgovornost članova Vlade. Sputnjik vam objašnjava šta Mišustin predlaže da se promeni u izvršnoj vlasti Rusije.

Mišustin je naveo da će „orijentisati novi sastav Vlade Rusije na blisko partnerstvo sa poslanicima Državne dume, partijama i Savetom Federacija“.

- Želim da vas uverim da će svi članovi Vlade biti lično odgovorni za postizanje nacionalnih razvojnih ciljeva - dodao je on.

Mišustin smatra da obraćanje predsednika Vladimira Putina Saveznom parlamentu treba, pre svega, shvatiti kao program socijalne pravde zasnovan na tradicionalnim vrednostima upućen ljudima i njihovim najvažnijim problemima.

Foto: Reuters/The State Duma

- Na prvom mestu je briga o deci, porodici, rastu njihovog blagostanja i poboljšanju kvaliteta života. Naravno, majski ukazi su bezuslovni za izvršenje. Time će se baviti vlada, odgovorio je Mišustin na pitanje o realizaciji naloga predsednika u oblasti socijalne politike - istakao je on.

Mišustin je skrenuo pažnju na činjenicu da domaća odbrambena industrija pravi visokotehnološke proizvode.

- Njen dalji razvoj je, bez sumnje, naš prioritet. U uslovima stabilizacije državne odbrambene narudžbine posebno je važno oporaviti i normalizovati finansijsku situaciju odbrambenih organizacija, aktivno diverzifikovati preduzeća vojne industrije i povećavati civilnu naučno-istraživačku proizvodnju - naglasio je on.

- Zahvaljujući makroekonomskoj stabilnosti i proficitnom budžetu imamo finansijske izvore za realizaciju svih zadataka koje je postavio predsednik, počevši već od januara ove godine - precizirao je  novi ruski premijer.

Foto: Reuters/The State Duma

Mišustin je, takođe, istakao je značaj poboljšanja poslovne klime. „Kako bi se ljudi koji se bave biznisom, uključujući i mlade, osećali samouvereno i zaštićeno, mogli da razvijaju svoj posao, otvaraju nova radna mesta i, što je najvažnije, povećavaju plate zaposlenima“, objasnio je on.

Ruski premijer smatra da je za dalji razvoj i rast BDP-a prvenstveno potrebno stimulisati rast investicija i vratiti izgubljeno poverenje između vlasti i biznisa.

On je podsetio da je jedan od prioriteta Putinovog obraćanja Saveznoj skupštini povećanje realnih prihoda građana i naveo da treba usvojiti paket zakona o zaštiti i promociji investicija i osigurati da oni svugde prorade.

Istovremeno, on je naglasio da potrebno da se uklanjaju suvišne administrativne barijere i efikasno sprovesti i dovršiti reformu nadzora i kontrole.

DUMA PRIHVATILA PUTINOV PREDLOG! Mišustin je novi PREMIJER RUSIJE!

Takođe je izjavio da postoji potreba da se u naredne dve godine razvije sistem ciljane socijalne pomoći za socijalno ugrožene. On je objasnio da postoji veliki broj olakšica i postoji princip za njihovu automatsku raspodelu kada se ne vidi targetirana auditorija gde su one otišle i predložio je da se socijalna pomoć ciljano usmeri.

Mišustin se založio za ukidanje ograničenja infrastrukture u saobraćajnom sektoru.

- Pre svega, radi se o putevima koji povezuju centre oblasti, izlaze na savezne auto-puteve, kao i obilaznicama velikih gradova - objasnio je on.  

Tema je bila i  zajednički rad Centralne banke i finansijskog bloka vlade kako bi se privukao novac za realan sektor ekonomije. „Ovo je jedan od najvažnijih zadataka Centralne banke. Ali, naravno, finansijsko-ekonomski blok vlade će, kao i do sada, pružati potrebnu pomoć i aktivno učestvovati u tome“, rekao je on poslanicima.

Foto: Reuters/The State Duma

- Rusija ima odlična rešenja i svoje platforme. U tom smislu je veoma važno da pomognemo našim pametnim momcima koji stvaraju ove digitalne platforme i da pomognemo izvozu, gde možemo da pomognemo i gde da se razvijamo - ocenio je Mišustin.  

On je takođe naveo da planira stimulisanje tehnološkog razvoja ekonomije. „Potrebno je izvršiti pravi proboj u digitalizaciji realnog sektora“.

Na kraju, obećao je da će u aprilu 2020. donjem domu parlamenta podneti izveštaj o politici vlade i izrazio nadu da će on biti odobren.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija