• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.01.2020

08:36

BAŠTOVANI PRONAŠLI NEŠTO ZAMOTANO U KESI ZA ĐUBRE: Ceo svet sada bruji o neverovatnom otkriću! (FOTO/VIDEO)

Vesti

BAŠTOVANI PRONAŠLI NEŠTO ZAMOTANO U KESI ZA ĐUBRE: Ceo svet sada bruji o neverovatnom otkriću! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Slika ukradena pre 20 godina i slučajno pronađena pre pet nedelja u Pjačenci na severozapadu Italije predstavlja originalno delo austrijskog slikara Gustava Klimta, sapštili su danas italijanski pravosudni organi

"Sa velikim uzbuđenjem mogu da potvrdim da je pronađena slika original", rekla je pravnica zadužena za istragu Ornela Čića.

Muzej u Pjačenci zatvoren je u februaru 1997. godine zbog radova i tada je ukradeno delo "Portret jedne dame". 

Baštovani su 10. decembra čisteći spoljni zid muzeja slučajno pronašli sliku. Čisteći bršljan na zidu, naišli su na ventilacioni otvor u kojem je bila nešto zamotano u crnu kesu za smeće. U kesi je bila slika bez rama. Direktor muzeja Masimo Ferari je u prvoj reakciji kao da postoje indicije da bi to mogla da bude ukradena slika. Klimt je naslikao "Portret jedna dame" 1916. i 1917. godine.

Foto: Printskrin Youtube

 

Slika je skrenula svetsku pažnju 1996. godine kada je studetkinja istorije umetnosti Klaudija Maga doprinela otkrivanju još jednog portreta koji se krio ispod prvog.

Foto: Printskrin Youtube

Gustav Klimt (1862-1918) je bio austrijski simbolistički slikar i jedan od osnivača Bečke secesije. Njegovi radovi obuhvataju slike, murale, crteže i druge umetničke discipline, posebno primenjene umetnosti. Danas su većim delom izloženi u Bečkoj secesionoj galeriji. Klimtov primarni subjekt bilo je žensko telo, i njegovi radovi su prožeti eroticizmom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija