• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno/Informer

19.01.2020

08:00

IGRA JE ZAVRŠENA, PUTIN I RUSIJA PREUZMAJU VODEĆU ULOGU U SVETU - Pentagon je udarao na Moskvu preko Sirije, Libije, a sada i Irana i svuda je izašao poražen - TO JE DOBRO ZA PLANETU!

Vesti

IGRA JE ZAVRŠENA, PUTIN I RUSIJA PREUZMAJU VODEĆU ULOGU U SVETU - Pentagon je udarao na Moskvu preko Sirije, Libije, a sada i Irana i svuda je izašao poražen - TO JE DOBRO ZA PLANETU!

Podeli vest

Vladimir Putin je najimpresivniji lider na svetskoj sceni. Preživeo je i uzdigao se u Jeljcinovoj Rusiji koju su tokom '90-ih korumpirali Vašington i Izrael, ali je vođa Kremlja Rusiji vratio status svetske supersile

Uspešno se borio protiv američko-izraelske agresije na Južnu Osetiju i Ukrajinu, vrativši, na zahtev Krima, ovu rusku provinciju natrag u matičnu Rusiju.

Tolerisao je beskrajne uvrede i provokacije iz Vašingtona i njegovog carstva bez recipročne reakcije. Sa pozicije sile je pomirljiv i mirotvorac. On zna da se američko carstvo temelji na aroganciji i lažima i da propada ekonomski, socijalno, politički i vojno.

On razume da rat nije ruski interes.

Ubistvo od strane Vašingtona Kasema Solejmanija, velikog iranskog vođe, zaista jednog od retkih vođa u istoriji u svetu, okaljalo je Trampovo predsedništvo i stavilo akcenat na Putina. Scena je spremna da Putin i Rusija preuzmu svoju vodeću ulogu u svetu.

Ubistvo Solejmanija od strane Vašingtona je kriminalno delo kojim bi mogao da započne Treći svetski rat, baš kao što je ubistvo austrijskog nadvojvode pokrenulo Prvi svetski rat.

Samo Vladimir Putin i Rusija, uz pomoć Kine, mogu da zaustave ovaj rat koji je pokrenuo Vašington. Putin je shvatio da je destabilizacija Sirije od strane Vašingtona i Izraela bila usmerena da destabilizuje Rusiju. Bez upozorenja, Rusija je ušla u  Sirijsku Arapsku Republiku, pobedila je snage koje finansira Vašington i vratila stabilnost u Siriji.

DEČAK SRBIN U PARIZU BRUTALNO PRETUČEN JER JE ODBIO DA SKINE KRST! Da je ne daj Bože dete u Beogradu prebijeno zbog lančića sa polumesecom, SRBIJA BI BILA RAZAPETA...

Poraženi, Vašington i Izrael su odlučili da zaobiđu Siriju i izvrše napad na Rusiju direktno preko Irana. Destabilizacija Irana služi i Vašingtonu i Izraelu. Za Izrael, iranska smrt znači kraj podrške Hezbolahu, libanskoj vojsci koja je dva puta porazila izraelsku vojsku i sprečila izraelsku okupaciju južnog Libana. Za Vašington, smrt Irana omogućava oporavak i uskrsnuće „džihadista" koje podržava CIA, a koji mogu da destabilizuju Rusiju.

Osim ako se Putin ne povinuje američkoj i izraelskoj volji, nema drugog izbora nego da blokira bilo kakav izraelski i napad Vašingtona na Iran. Najlakši  način da Putin to učini je da objavi kako je Iran pod zaštitom Rusije.

Ova zaštita bi trebalo da bude  formalizovana u sporazumu o uzajamnoj odbrani između Rusije, Kine i Irana, možda i sa Indijom i Turskom kao članicama.

Foto: Fotoilustracija

Vladimiru Putinu je to teško da učini jer su nesposobni istoričari uverili Putina da su vojni savezi uzrok ratova. Ali takav savez bi sprečio rat.

Ni Netanjahu, ni američki neokonzervativci, čak i kada bi bili potpuno pijani ili obmanuti, ne bi objavili rat Iranu, Rusiji i Kini, još ako bi bili uključeni u savez sa Indijom i Turskom. To bi značilo smrt Amerike, Izraela i bilo koje evropske zemlje dovoljno glupe da učestvuje u napadu.

ZA OVO NE POSTOJI DIJAGNOZA, INSTAGRAM BRIŠE GENERALA SULEJMANIJA! Tako to izgleda kad se zamerite Amerima! NESTAĆE SVAKI TRAG O VAMA!

Ako Putin ne može da se oslobodi uticaja nesposobnih istoričara, koji zapravo služe interesima Vašingtona, a ne Rusije, ima i druge mogućnosti. Može da umiri Iran davanjem Islamskoj Republici najbolje ruske sisteme protivvazdušne odbrane, s ruskim posadama za obuku Iranaca, čija bi prisutnost služila kao upozorenje Vašingtonu i Izraelu da je napad na iranske snage istovremeno i napad na Rusiju.

Nakon što to učini, Putin može da insistira na posredovanju. To je njegova uloga, jer nema više nikoga ko bi imao veću moć, uticaj i objektivnost za posredovanje. Putinov cilj nije toliko da spasi Iran koliko da izvuče Trampa iz izgubljenog rata koji bi uništio i samog Trampa. Naravno Vladimir Putin bi mogao da odredi njegovu cenu.

Na primer, Putinova cena može da bude oživljavanje ugovora INF i START, dva sporazuma koji ograničavaju i uklanjaju balističke projektile s granica NATO pakta i Ruske Federacije. Putin bi tako bio u situaciji da traži sve što poželi.

Iranske rakete mogu da potope bilo koji američki brod u blizini Irana. Kineske rakete mogu da potope bilo koju američku flotu bilo gde u blizini Kine. Ruske rakete mogu da potope američku flotu bilo gde u svetu. Istovremeno, sposobnost Vašingtona da projektuje svoju moć na Bliski istok je ravna nuli, pogotovo sada kada svi, šiiti i suniti i bivše marionete Vašingtona svim srcem mrze Amerikance.

PUTIN BESAN KAO NIKAD, OVO SU NJEGOVE NAJTEŽE REČI: Zapušićemo pogana usta falsifikatorima istorije koji UMANJUJU ŽRTVE NAŠIH DEDOVA I OČEVA!

Stejt Department bi morao da naloži Amerikancima da napuste Bliski istok.

Kako se Vašington može smatrati silom na Bliskom istoku kad tamo nijedan Amerikanac nije bezbedan? Naravno, Vašington je u svojoj aroganciji neoprezan, a  Putin, Kina i Iran to moraju da uzmu u obzir. Takva vlada sposobna je da uništi ne samo sebe, već i druge. Dakle, za Putina postoje rizici, ali i rizici koje Putin ne može da preuzme.

Foto: Tanjug/AP

Ako se Vašington i Izrael odluče da pokrenu napad na Iran, Izrael će verovatno sprovesti „false flag" operaciju i potopiti američki ratni brod i za to okriviti Iran. I tako će se Rusija naći u ratu. Stoga je bolje da je inicijativa u Putinovim rukama. Za svet i život na Zemlji bolje je da na čelu sveta bude Rusija, piše Pol Kreg Roberts u kolumni koju je objavio na svom blogu.

Pol Kreg Roberts je liberalni ekonomista i bivši zamenik ministra u upravi Ronalda Regana, danas vrlo oštar nezavisni analitičar geopolitičkih zbivanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan Futog

pre 4 godine

A kako to da ubistvo kralja Aleksandra Karadjordjevica nije izazvalo II svetski rat. Valjda je kralj vazniji od nadvojvode. Kralj je jedan a nadvojvoda ima kolko hoces. II svetski rat izbio je zbog "pogranicnog incidenta", ako ce mo lagati. Uvek postoji neki razlog za lose postupke, za zlo.

Sava Ristic

pre 4 godine

A kako ti znas da drugi sv.rat nije poceo ubistvom kr.Aleksandra?Kad je za mnoge naucnike upravo to pocetak jer je on zacetnik male ANTANTE.I prvi antifasista u to doba.Da je odmeravanje snaga bilo u Spaniji itd.Ili ti mislis da su prvi antifasisti bili komunisti ???

TT

pre 4 godine

Rusija sa svojom ekonomijom manjom od Spanske ne moze da bude nikakav lider sveta, gomila gluposti ljudi koji su totalno odvojeni od realnosti .. Dve jedine super-sile 21. veka ce biti SAD i Kina .. Rusija je suvise prazna i slaba ekonomski ..

bubasvaba

pre 4 godine

Ko ima prirodna bogatsva taj i diktira tenpo zivota celog sveta .Sto ameri ne izvoza GAS, NAFTU, RETKE META.LE ,STO NE IDU U SVEMIR BEZ RUSA?????? nemogu da naprave ni raketni motor za svemir bez RUSA i o cemu onda pricamo ??????

Vidovdan

pre 4 godine

ODGOVOR TT- Rusija uopšte nije prazna! Ko tako misli, grdno se vara. Budući vladar Sveta je upravo Rusija koja će raditi na smanjenju ratnih vihora! Objediniće Hrišćansko Pravoslavlje, a pravoslavlje je protiv ugnjetavanja i ubijanja. Pravoslavlje je za mir, za ljubav među narodima sa iskrenom verom u Svevišnjeg Gospoda i nadom da se srećnije živi.

Dragi

pre 4 godine

Što je babi milo, to joj se i snilo... Rusija je vojni džin, a ekonomski patuljak. Krajnje je vreme da se Srbija dozove pameti i prikloni moćnom Zapadu, po uzoru na Grčku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Crnu Goru...sve su to pravoslavne zemlje. Svaka čast Rusiji, ali predaleko je Srbija da bi je Rusija branila i eventualno odbranila. Pozdrav iz Srpskog Sarajeva,

Hrvoje

pre 4 godine

Fali samo cijena na kraju članka. Kolikom mizerijom vas plaća ruska propagandna mašinerija za ovoliku količinu gluposti? Pa Rusija koja zsuzima 1/4 kopna svijeta ima manju ekonomiju od Francuske. Imaju nekakav polovni nosač aviona što ide na ugljen (nedavno bio požar u remontu) i to je sve. Jedini strah je što svojim dimom zagade pola oceana

Maganik

pre 4 godine

Hrvoje, mi ne prodajemo vjeru za večeru. Mi vidimo ko šta radi. Vama je "zapad" malo išao niz dlaku i sad je došlo vrijeme da platite igranku. Tek je počelo plaćanje. Budite sretni ako se zaustave na tome da opet budete bečki konjušari u šta sumnjam. Oni potpuno porobljavaju i neće vam ostaviti ni zemlju. Ionako nijeste više vlasnici više od polovine vaše države Hrvatske. Razišli smo se. Vi tamo mi ćemo kontra jer vidimo šta se dešava. Vi uveliko silazite a mi smo tek počeli da se penjemo. Tako je to. Nisam zlurad. Žao mi je ali fala Bogu koji nas jednom razdvojio a da nemamo opravdanje da je za to neko drugi kriv. Sad se znamo za sva vremena i istoriju. Samo komšije koje ne moraju biti ni drugari a kamoli prijatelji.

Miro

pre 4 godine

Zasto se mnogi uzbudjuju oko rusije kada ona " nije" sila. Otakle ta " bezrazlozna" rusofobija. Drzava sa slabijom ekonomijom od Spanske :). A pokusavaju da je opkole i obuzdaju doduse neuspesno. Nema potrebe za brigom i strahom. Zapitajte se sami ili pitajte svoje mentore, zasto ovolika haranga prema Rusiji kada je tako slaba i nemocna. Raspredjuje se rekordan broj nato vojnika, vodi se hibridni rat jel mozda zbog krsenja ljudskih prava?

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija