• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

19.01.2020

09:51

OPASAN NAPAD NA AMERIKU! Trampovi advokati: Predsednik nije uradio ništa pogrešno, dokazaćemo da je NEVIN!

Vesti

OPASAN NAPAD NA AMERIKU! Trampovi advokati: Predsednik nije uradio ništa pogrešno, dokazaćemo da je NEVIN!

Podeli vest

Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa odbacio je u odgovoru na impičment optužbe Predstavničkog doma Kongresa ističući da je Tramp nevin i da te optužbe predstavljaju opasan napad na Amerikance

Trampovi advokati su se u dokumentu na šet strana prvi put zvanično pozabavili pravnim dejstvom dve stavke impičmenta - zloupotrebom moći i opstrukcijom rada Kongresa, prenosi Rojters.

Ta dva člana su osnova suđenja koje bi moglo da dovede do Trampovog opoziva u Senatu, koje počinje u utorak.

Imamo snažnu pravnu osnovu. Predsednik nije uradio ništa pogrešno i verujemo da će to biti dokazano tokom ovog procesa - rekao je jedan od izvora u pravnom timu, koji je obavestio novinare o sadržaju dokumenta.

TRAMP PRETI IRANSKOM AJATOLAHU NA TVITERU: Hamnei da pazi šta govori!

Foto: tanjug/AP

Prema njegovim rečima, u odgovoru Trampovog pravnog tima se ističe da proces protiv predsednika nije ništa drugo nego opasan napad na američki narod i njihovo pravo da glasaju.

U dokumentu se tvrdi da stavke impičmenta krše američki Ustav i da će naneti trajnu štetu.

Proces opoziva predsednika Donalda Trampa nastavlja se u utorak, 21. januara, kada će na suđenju u Senatu biti izneseni uvodni argumenti. Proces u gornjem domu američkog Kongresa formalno je počeo u četvrtak.

Predsednik može biti razrešen dužnosti ako za to glasa dve trećine (67) od stotinu senatora, što je malo verovatno jer većinu u Senatu imaju republikanci, preneo je Tanjug.

Tramp je optužen da je prekršio zakon kada je prošle godine privremeno zaustavio isplatu vojne pomoći Ukrajini, koju je Kongres već odobrio, dok je istovremeno vršio pritisak na Kijev da sprovede istrage protiv političkog rivala Džoa Bajdena i njegovog sina, što je bio i glavni povod za pokretanja procesa opoziva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija