• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2020

20:37

DŽONSON PRETI PRAZNOM PUŠKOM! Poručio Putinu: NEMA NORMALIZACIJE ODNOSA!

Vesti

DŽONSON PRETI PRAZNOM PUŠKOM! Poručio Putinu: NEMA NORMALIZACIJE ODNOSA!

Podeli vest

Britanski premijer Boris Džonson danas je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, na sastanku u Berlinu, poručio da neće doći do normalizacije odnosa dve države sve dok Moskva ne prestane sa "destabilizujućim aktivnostima" koje ugrožavaju bezbednost Velike Britanije i njenih saveznika

Portparolka Džonsonovog kabineta u Dauning stritu rekla je da se on sa Putinom sastao u Berlinu, na marginama mirovne konferencije o Libiji.

Kako je preneo Rojters, Putin i Džonson su razgovarali o pitanjima vezanim za Libiju, Siriju, Irak i Iran.

- Jasno je (Džonson) stavio do znanja da nema promene u britanskom stavu po pitanju Salsberija, koje je bila nepromišljena upotreba hemijskog oružja i bezobziran pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Ujedinjenog Kraljevstva. Džonson je rekao da se takav napad ne sme ponoviti - navela je njegova portparolka u saopštenju.

POSTIGNUT DOGOVOR O LIBIJI! Merkel demantovala glasine!

Ona je govorila o napadu na bivšeg ruskog dvostrukog tajnog agenta u Salsberiju, u Engleskoj 2018.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja agenta, navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u S S SR-u.

Rusija je oštro u više navrata odbacila te optužbe.

- Premijer (Džonson) je rekao da neće doći do normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusija ne prekine sa destabilizujućim aktivnostima, koje prete Ujedinjenom Kraljevstvu i njegovim saveznicima i koje podrivaju sigurnost naših građana i našu kolektivnu bezbednost - rekla je portparolka, prenosi Rojters.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija