• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

21.01.2020

08:38

JASTREBOVIMA ŠPIJUNIRAJU RUSIJU! Novi NATO adut zaviruje daleko od granica sopstvenih teritorija

Vesti

JASTREBOVIMA ŠPIJUNIRAJU RUSIJU! Novi NATO adut zaviruje daleko od granica sopstvenih teritorija

Podeli vest

Nove strateške bespilotne letelice NATO "Global houk" mogu sa teritorije NATO-a pratiti situaciju na teritoriji Rusije, piše norveški list „Verdens gang“

- Dronovi će leteti iznad teritorije NATO-a, ali mogu da zabeleže i ono što se dešava daleko iza granica susedne zemlje - rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u intervjuu za norveški list.

Prema tvrdnjama Stoltenberga, te letelice obezbeđuju NATO-u jedinstvenu prednost, koju nemaju Rusija i Kina.

Bespilotne letelice, koje predstavljaju novu verziju američkih letelica „Global houk“, mogu se nalaziti u vazduhu 30 časova, bez dopune goriva. Njihovi senzori i radari sa visine od 18 kilometara mogu da zabeleže sve što se dešava u dometu od 200 kilometara, piše list.

(VIDEO) RUSI PRAVE LETEĆE ČUDO! Bombarder će BITI NEVIDLJIV, A JEDNA NJEGOVA KARAKTERISTIKA OSTAVIĆE VAS BEZ TEKSTA

Dve letelice se trenutno testiraju na italijanskom ostrvu Sicilija, a u toku godine u Italiju će dopremiti još tri drona.

NATO je kupio ukupno 10 bespilotnih letelica "Global houk".

Podsetimo, strane letelice redovno nadletaju granice Rusije. Često se primećuju u oblasti Krima i Krasnodarske pokrajine, iznad Baltičkog mora i oko ruskih baza u Siriji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 4 godine

Ako naljute ruske kosmičke snage padaće kao kruške. Pravo u kazanče, za rakiju!

SAD JE JASNO ZAŠTO SU NATO SPECIJALCI DOŠLI U CRNU GORU! Milogorci u potpunoj paranoji, ministar Bošković: HIBRIDI AGRESORI DELUJU I UNUTAR DRŽAVE!
Planeta

SAD JE JASNO ZAŠTO SU NATO SPECIJALCI DOŠLI U CRNU GORU! Milogorci u potpunoj paranoji, ministar Bošković: HIBRIDI AGRESORI DELUJU I UNUTAR DRŽAVE!

Crna Gora je od obnove nezavisnosti bila pod uticajem raznih hibridnih aktivnosti, koje su naročito bile intenzivne neposredno pre i za vreme najvažnijih političkih procesa u zemlji, poput parlamentarnih izbora u oktobru 2016. i pristupanja Crne Gore NATO savezu u junu 2017. godine, izjavio je ministar odbrane Predrag Bošković

20.01.2020

12:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija