• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

22.01.2020

08:05

(VIDEO) ONA NAMEŠTA GRUDI, A DEČACI BULJE! Ova reklama čuvenog lanca brze hrane napravila je haos!

Vesti

(VIDEO) ONA NAMEŠTA GRUDI, A DEČACI BULJE! Ova reklama čuvenog lanca brze hrane napravila je haos!

Podeli vest

KFC se izvinio zbog oglasa u Australiji u kojem se vidi kako dva dečaka gledaju u ženu koja "namešta" grudi

Izvinjenje je objavljeno nakon kolektivne prozivke australijske grupe koja se bori protiv toga da se žene prikazuju kao objekti. Kampanja grupe Collective Shout označila je oglas kao "regresiju nastare i arhaične stereotipe gde se mlade žene seksualno objektivizuju radi zadovoljstva muškaraca“.

U oglasu koji traje 15 sekundi je mlada žena koja posmatra svoj odraz u zatamnjenim prozorima parkiranog automobila, očigledno ne shvatajući da je neko unutar vozila.

Dok prilagođava grudi svom dekolteu, prozor na automobilu se spušta i otkriva dečake kako zure, otvorenih usta, a starija žena s neodobravanjem gleda sa vozačevog sedišta.

Oglas se prikazuje na televiziji, a deli se i na YT kanalu brze hrane.

(VIDEO) ZABRANJENA REKLAMA! Vrela Kejt Apton u ekstazi zbog hamburgera!

U kratkoj izjavi objavljenoj u utorak, KFC je napisao: "Izvinjavamo se ako je neko bio uvređen zbog naše najnovije reklame. Naša namera nije bila da stereotipno označimo žene i dečake u negativnom svetlu. "

Portparolka grupe Melinda Lisevski rekla je da oglasi poput ovoga sugerišu šta bismo mogli sutra da očekujemo i od dečaka.

- To je još jedna manifestacija trofeja "dečaci će biti dečaci, to koči našu sposobnost da izazivamo seksističke ideje koje doprinose štetnom ponašanju prema ženama i devojčicama - rekla je Lisevski.

- Stavovi oblikuju ponašanje. Sve veći broj izveštaja pokazuje kako jačanje rodnih stereotipa, uključujući i oglašavanje, doprinosi smanjenom obziru prema ženama, što rezultira njihovim maltretiranjem.

KFC nije potvrdio da li će prestati da koristi oglas.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija