• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

24.01.2020

09:54

FORBS PREDVIDEO VOJNI KRAH AMERIKE! Dramatične progozne u slučaju sukoba u Evroaziji!

Vesti

FORBS PREDVIDEO VOJNI KRAH AMERIKE! Dramatične progozne u slučaju sukoba u Evroaziji!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države rizikuju da izgube u mogućem vojnom sukobu u Evroaziji zbog stanja transportne flote, smatra novinar „Forbsa“ Loren Tompson

Tompson potkrepljuje svoje mišljenje činjenicama da bi Amerika u slučaju sukoba ratovala daleko od svojih obala, zbog čega bi na front morala da prebacuje vojsku, tehniku i naoružanje, što je veoma težak logistički zadatak, piše novinar.

Kako ističe, nije moguće prebacivati vojsku i opremu vazdušnim transportom zbog težine tereta. U tom slučaju, Amerika bi 90 odsto svih sredstava morala da doprema morem. Međutim, Tompson napominje da su svi transportni brodovi SAD ozbiljno zastareli, a za izvršavanje zadataka je spremno svega 40 odsto brodova.

Komanda Američke ratne mornarice pokušava da popravi situaciju razmeštanjem Ro-Ro brodova (brod za prevoz tereta i putnika sa točkovima) sa opremom odmah pored „potencijalnih oblasti ratnih dejstava“.

U slučaju rata, Ratna mornarica SAD imaće dozvolu da koristi civilne brodove. Međutim, ni na taj način Amerika neće rešiti problem sa snabdevanjem vojske, smatra Tompson.

Prema njegovom mišljenju, „najspremnije kopnene snage na svetu“ mogu kasno stupiti u konflikt ili izgubiti sposobnost efikasne borbe zbog nedostatka morskog transporta.

Američki novinar je uveren da „neprijatelji Amerike“ odlično znaju za tu njenu slabost.

„Još gore je što je Rusija počela aktivno da održava vojne vežbe podmorničke flote u Atlantskom okeanu, što ukazuje na to da u slučaju sukoba Istoka i Zapada ne bi svi transportni brodovi stigli do cilja“, ističe novinar.

Zbog svega navedenog, Amerika rizikuje da izgubi u mogućem ratu u Evroaziji, zaključuje Tompson.

On je istovremeno apelovao na američki Kongres da što pre započne sa modernizacijom postojećih transportnih brodova i kupovinom novih. U suprotnom, Amerika neće biti spremna za „vanredne situacije do kojih će neminovno doći u najbližoj budućnosti“, upozorava Tompson.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SSSR

pre 4 godine

Pa muceni Rusi onda ne bi stigli nigde jer takve brodove ni nemaju.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija