• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.01.2020

11:42

OVA SUPA JE KRIVA ZA EPIDEMIJU KORONAVIRUSA?! Naučnici otkrili kako se pojavila smrtonosna zaraza od koje strahuje planeta! (VIDEO)

Vesti

OVA SUPA JE KRIVA ZA EPIDEMIJU KORONAVIRUSA?! Naučnici otkrili kako se pojavila smrtonosna zaraza od koje strahuje planeta! (VIDEO)

Podeli vest

Pored dve vrste zmija, uzrok epidemije opasnog korona virusa u kini mogla bi biti slepi miš, tačnije supa od zaraženog slepog miša koju su konzumirali ljudi

Dve vrste zmija - kineski krajt i kineska kobra, kao i supa od slepog miša mogući su izvor koronavirusa koji je ove zime pokrenuo smrtonosne zarazne bolesti u Kini, prenosi CNN.

Kineski krajt izrazito je otrovna vrsta zime koja se nalazi u većem delu srednje i južne Kine i jugoistočne Azije.

Studija genetskog koda "2019.-nCoV" otkriva da je novi virus najuže povezan s dva uzoraka koronavirusa sličnih SARS-u iz Kine, u početku sugerišući da bi i njen izvor mogao biti slepi miš. Virus slepog miša mogao je da mutira pre nego što je zarazio ljude.

Veleprodajna morska pijaca Vuhan Huanan, na kojoj je započelo izbijanje koronavirusa, sada je zatvorena. Izveštaji pokazuju da su zmije prodavane na lokalnoj pijaci morske hrane u Vuhanu, povećavajući mogućnost da će "2019.-nCoV" možda skočiti s domaćinskih vrsta (slepih miševa) na zmije, a zatim i na ljude.

Međutim, kako je virus mogao da se prilagodit i hladnokrvnim i toplokrvnim domaćinima još niko ne zna.

Sve o događajima povezanim sa izbijanjem epidemije koronavirusa čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
OvoOno

pre 4 godine

Sta reci o ljudima i narodu koji jede ovakve stvari a nema potrebu to da jede jer ima hrane u izobilju. Fuj...

MilosObilic1389

pre 4 godine

Mislim da ste upravo naseli na američku propagandu...? Odakle im vakcina - pre pronalaska korona virusa? Imaće je SAD-e i biće skupa ( nedostižna svima!) za sve ostale narode, koje su odredili za - "odstrel"... Ove slike koje je preuzeo INFORMER sa njihovog sajta, govori o jasnoj medokritetskoj strukturi novinara... Montirane slike - usmerene na propagandni rat...Jednako kao i rušenje ukrajinskog aviona u Iranu ili KREIRANJE svetskog JAVNOG MNJENJA povodom operacije "Račak"...Dajte pozovite LOGIKU u pomoć... Kako to da do sada niste shvatili šta je GLOBALIZAM...? Najveće ZLO ČOVEČANSTVA koje je ikada neko zamislio...100 puta crnje od fašizma...!!

Token

pre 3 godine

CNN je propaganda. za nerede u americi kazu krivi su rusi oni su to uradili kakva laz! korona je nastala u americi pre kine ubijala ih je nepoznata gripa jos u kini su dosli amerikanci taj dan kad je sve pocelo. sva jela u kini su bili jos pre 100godina kako tada nije bilo koroone.

mirko

pre 4 godine

Ma ne budite naivni ovo sve smrdi na biloski rat...

Lala iz Banata

pre 4 godine

Уклапа се у теорију завере по којој на ПЛАНЕТИ ЗЕМЉИ треба да буде само 500 милиона становника

Amer

pre 4 godine

To su Srpski prijatelji,Vucicevi najblizi, kinezi nisu normalni nijedan drugi Azijat isto kaze niko ih nevoli sem Srba, me na zapad da kinezima vam je bolje

MilosObilic1389

pre 4 godine

Kao svaki mediokritet - nasedate na propagandu...! Uozbiljite se čoveče...! Razmišljajte svojom glavom...!

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija