• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2020

09:16

VIRUS POČEO DA UBIJA I LEKARE! PREMINUO KINESKI DOKTOR koji je lečio ZARAŽENE KORONAVIRUSOM! Epidemija se širi, u Kini umrla 41 osoba, prvi slučajevi u Australiji i Maleziji!

Vesti

VIRUS POČEO DA UBIJA I LEKARE! PREMINUO KINESKI DOKTOR koji je lečio ZARAŽENE KORONAVIRUSOM! Epidemija se širi, u Kini umrla 41 osoba, prvi slučajevi u Australiji i Maleziji!

Podeli vest

Lekar iz bolnice u Vuhanu koji je lečio zaražene smrtnonosnim koronavirusom premino je od ovog virusa, javila je kineska državna televizija

Reč je o dr Liangu Vudongu (62) koji je bio na prvoj liniji borbe protiv opakog virusa u regionalnoj bolnici, koja se nalazi u epicentru zaraze.

 

 

Dr Vudong je dobio tešku upalu pluća, posle koje su usledile kobne komplikacije. Ovo je prvi slučaj da od koronavirusa u Kini strada jedan zdravstveni radnik.

Kina je u međuvremenu, potvrdila 1.287 slučajeva zaraženih novim koronavirusom od 24. januara, dok je broj umrlih od virusa porastao na 41, a virus nastavlja da se širi munjevitom brzinom.

Virus je dospeo u Evropu, pošto su u Francuskoj registrovana tri slučja kod osoba koje su putovale u Kinu, a prve slučajeve potvrdile su Australija i Malezija.

 

Australija je danas proglasila prvi potvrđeni slučaj koronavirusa u državi Viktorija, a pacijent hospitalizovan u stabilnom stanju u predgrađu Melburna, saopštili su australijski zvaničnici. Kako se navodi, reč je o kineskom državljaninu (50) koji je u januaru stigao u Australiju, i on je izolovan i leči se u bolnici.

I Malezija je danas potvrdila tri slučaja infekcije koronavirusom, prvih u jugoistočnoj Aziji.

Sve o smrtonosnom koronavirusu čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija