• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

28.01.2020

08:14

RASTE BROJ ŽRTAVA! Koronavirus odneo 106 života, zaraženo više od 4.500 ljudi

Vesti

RASTE BROJ ŽRTAVA! Koronavirus odneo 106 života, zaraženo više od 4.500 ljudi

Podeli vest

Broj žrtava koronavirusa premašio je 100, a širom Kine potvrđeno više od 4.500 zaraženih osoba, prenosi Si-En-En navodeći da američke vlasti upozoravaju građane da ne putuju u Kinu osim ukoliko to nije apsolutno neophodno

Rojters precizira da se broj žrtava porastao na 106 u Kini i napominje da su vlasti saopštile da je virus odneo prvu žrtvu u Pekingu.

Vlasti u Hubeju, kineskoj pokrajini u žarištu epidemije, saopštile su da je potvrđeno još 1.300 slučajeva zaraženih, čime je taj broj porastao na više od 2.700 u toj pokrajini.

Većina obolelih nalazi se u bolnici, a više od 125 njih je u teškom stanju.

NAJMLAĐA ŽRTVA BEBA OD DEVET MESECI! Noćas značajno porastao broj umrlih od koronavirusa

Foto: AP/Photo

Slučajevi zaraženih koronavirusom potvrđeni su širom Kine, osim na Tibetu, koji je ove nedelje saopštio da će na neodređeno vreme zatvoriti sve turističke atrakcije i uvesti obavezan dvonedeljni karantin za sve putnike koji ulaze u tu pokrajinu.

Američki centar za kontrolu bolesti objavio je najviši nivo upozorenja, odnosno treći nivo, protiv putovanja u Kinu koje nije neophodno.

- U toku je epidemija respiratorne bolesti koju izaziva novi koronavirus, koji može da se širi sa osobe na osobu", navodi se u saopštejnu tog centra i upozorava da postoji ograničen pristup adekvatnoj zdravstvenoj nezi u zahvaćenim područjima.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija