• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

02.02.2020

09:00

(VIDEO) AMERI U NEVERICI, RUSKI RADAR DETEKTOVAO ŠEST AVIONA F-35 SA STELT TEHNOLOGIJOM na udaljenosti većoj od 1.500 kilometara!

Vesti

(VIDEO) AMERI U NEVERICI, RUSKI RADAR DETEKTOVAO ŠEST AVIONA F-35 SA STELT TEHNOLOGIJOM na udaljenosti većoj od 1.500 kilometara!

Podeli vest

Ruska radarska tehnologija dugog dometa buduće generacije uspela je da detektuje grupu od šest lovaca F-35, pete generacije, u blizini iranske granice

To je postigao radar koji ima specifičan način rada, odnosno, koji  koristi jonosferu prilikom skeniranja vazdušnog prostora. 

Radari protivvazdušne odbrane kontrolišu vazdušni prostor oko Ruske Federacije na daljinama do nekoliko hiljada kilometara.

To je napomenuo ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, koji je rekao da su radari dugog dometa protivvazdušne odbrane otkrili šest višenamenskih lovaca F-35 u blizini iranskog vazdušnog prostora, samo nekoliko sati posle raketnog napada na američke vojne baze u Iraku.

Prema vojnim ekspertima, ruske vojne jedinice za vazdušnu odbranu trenutno aktivno koriste ekstremno dalekosežne radare. Zvanični naziv sistema je „Container" (29B6) (ruski: 29B6 "Kontejner").

Ono što je posebno interesantno jeste da SAD tvrde da je F-35 najnapredniji avion na svetu sa stelt tehnologijom, praktično „nevidljiv" za bilo koji radarski sistem.

Međutim, upravo je dokazano da je tvrdnja apsolutna besmislica s obzirom na to da ih sistem nove generacije dugog dometa može otkriti na hiljadama kilometara udaljenosti od ruskih granica. 

Državno testiranje radarske stanice „Kontejner" uspešno je završeno prošle godine, kada je odmah stavljena u operativnu borbenu dužnost. Njen princip rada je jedinstven i može se smatrati ogromnim dostignućem na polju radarske tehnologije. 

Na primer, ako standardni radar unutar sistema protivvazdušne odbrane može da otkrije i prati vazdušni cilj na udaljenostima do 400 km, radarska stanica „Kontejner" to čini na 2000 km. Praktično, ovaj radar pokriva vazdušni prostor svih država članica NATO-a u Evropi.

ŠTA NAKON MILA?! ZA OPORAVAK I VIDANJE RANA CRNA GORA MOŽE DA RAČUNA NA SRBIJU - SIGURNO, a ako ne i na Zapad, Bože moj, ima i drugih strana sveta!

Zahvaljujucěi svojim vrhunskim mogucěnostima, isključuje se svaki mogucěi iznenadni vazdušni napad na Rusiju.

Prva radarska stanica "Kontejner" puštena je u probni rad 1. decembra 2018. Ova stanica pokriva vazdušni prostor zapadno i južno od granica Ruske Federacije. Sledecěa stanica istog tipa pokrivacěe ceo arktički vazdušni prostor (uključujucěi sve rute koje teku preko Severnog pola).

Radarski kompleks „Kontejner" specijalizovan je za otkrivanje i pracěenje aerodinamičkih objekata, kao što su mlazni ili krstarecěi projektili.

(VIDEO) SRBIJA SPREMA NOVO DOMAĆE OKLOPNO VOZILO, NE MOGU MU NIŠTA MINE, RAKETNI BACAČI... Ovo je mnogo brutalnije od Lazara...

Princip rada je vrlo jednostavan. Radarske antene emituju elektromagnetne talase pod određenim uglom, koji skaču oko jonosfere i odražavaju se izvan horizonta na udaljenosti od nekoliko hiljada kilometara.

Ti talasi se vracěaju istim putem do antena i prikazuju svoje rezultate na displeju operatera koji kontroliše kompleks. Kada su pregledali prvi kompleks "Kontejnera", koji je postavljen u blizini Kovilkina, južno od Nižeg Novgoroda, operateri su mogli da vide kompletnu sliku vazdušnog prostora iznad praktično čitave Zapadne Evrope.

(VIDEO) PAKISTAN IZLOŽEN BIBLIJSKOM NAPADU, PROGLAŠENO VANREDNO STANJE! Ovako nešto samo je Mojsije uradio Egipćanima tokom eguzdusa Jevreja!

U međuvremenu, ruska vojska uspela je da dobije potpunu radarsku pokrivenost na čitavom ruskom vazdušnom prostoru. Služi i kao sistem ranog upozoravanja za balističke rakete različitih vrsta i dometa. Glavni element ovog složenog sistema su najsavremenije „Voronjež", ekstremno dalekometne radarske stanice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 4 godine

Jeste istina je, samo što je zaboravljen jedan važan detalj, naime, detektovani su onoga trenutka kada su uključili aktivne nišanske radare, a tada ima da detektujete bilo koji avion.....uostalom sećate se da f-117 nisi mogao da detektuješ dok ne otvori spremnik sa bombama i raketama, isto tako ni B-3 Black Manta, bombarder....malo je vest spinovana....mora se, ide tiraž gore a i reklama za radare

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija