• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2020

15:50

SRPKINJA USRED DRAME NA KRUZERU! Pazimo na zaražene putnike, a NI MASKE NAM NISU DALI!

Vesti

SRPKINJA USRED DRAME NA KRUZERU! Pazimo na zaražene putnike, a NI MASKE NAM NISU DALI!

Podeli vest

Svih 10 osoba sa kruzera Dajmond princes, usidrenog kod Japana, koje su danas testirane na koronavirus, bile su pozitivne, potvrđeno je za Tanjug iz američke kompanije Princeš cruises, čije je brod vlasništvo

Kako je rečeno, među zaraženima su četiri putnika iz Japana, jedan sa Tajvana, dva iz SAD, dva iz Kanade i jedan sa Novog Zelanda.

Svi naši državljani, kojih je 14 na ovom brodu, među kojima je desetoro zaposlenih, su dobro, prenela je Tanjugu Suzana Bogojević, sestra srpske državljanke N.M. koja se trenutno sa mužem N.M. nalazi na kruzeru gde je zaposlena u prodavnici.

Brod se danas približio obali kako bi preuzeli dopremljene namirnice, a Bogojević kaže da joj je sestra rekla da je svim zaposlenim na ovom prekookeanskom brodu koji je pod karantinom, juče menadžment naredio da dežuraju po hodnicima kako putnici ne bi izlazili iz kabina. 
Prema njenim rečima, sestra je zabrinuta, jer zaposlenima nije obezbeđena odgovarajuća zaštitna oprema poput maski za lice ili rukavica, niti su obučeni za adekvatno postupanje u ovakvim situacijama.

Na pitanja koja je Tanjug uputio kompanije "Princes kruzis" da li je tačno da zaposleni nemaju adekvatnu opremu, a da su neki od njih u obavezi da dostavljaju hranu putnicima, dežuraju kako oni ne bi napuštali kabine... da li je osoblje edukovano za ovakve situacije, kompanije nije konkretno odgovorila.

Foto: Reuters


"Na brodu se trenutno nalazi pet članova medicinskog osoblja, koje podržava tim naše zdravstvene službe na kopnu, kao i javne zdravstvene ustanove širom sveta. Dodatnu pomoć pružiće naše dodatno medicinsko osoblje u luci Jokohama", naveli su iz kompanije na pitanje postoji li adekvatna medicinska pomoć i podrška na ovom brodu.

Dodali su da je posada vrhunski obučena u oblasti bezbednosti i javnog zdravlja, kao i da se primenjuju dodatne mere dogovorene sa lokalnim zdavstvenim službama kako bi se odgovorilo zahtevima aktuelne situacije.

Uz podsećanje da je japansko ministarstvo zdravlja izdalo uputstvo da putnici ostanu u svojim kabinama, Princes kruzis ističe da se, u dogovoru sa lokalnim zdravstvenim vlastima radi na tome da se svakom putniku omogući da provede određeno vreme na otvorenom.

Kompanija navodi i da se obezbeđuju dodatne mogućnosti za zabavu putnika u sobama. Sa današnjim slučajevima, ukupan broj obolelih od koronavirusa na brudu koji se nalazi u dvonedeljnom karantinu porastao je na 20, nakon što je juče potvrđeno 10 slučajeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija