• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

07.02.2020

22:39

MISTERIJA ZA NAUKU - KAKO TO DA DECI KORONAVIRUS NE MOŽE NIŠTA! Šta to najmalđi imaju što je jače od opakog virusa?! MALIŠANI SU BOŽJE ČUDO!

Vesti

MISTERIJA ZA NAUKU - KAKO TO DA DECI KORONAVIRUS NE MOŽE NIŠTA! Šta to najmalđi imaju što je jače od opakog virusa?! MALIŠANI SU BOŽJE ČUDO!

Podeli vest

Naučnici širom sveta nastoje da što bolje prouče koronavirus, a jedna od nepoznanica koja im je još uvek nedokučiva je podatak da su deca manje podložna ovoj infekciji

Epidemija koronavirusa je proglašena 31. decembra, ali u tom trenutku nijedno dete mlađe od 15 godina nije bilo među obolelima, sve do 22. januara, preneo je RTS. U studiji objavljenoj u medicinskom časopisu „Nju Ingland" navodi se da su „deca izgleda manje podložna infekciji koranavirusom, a i kada se zaraze, imaju mnogo blaže simptome nego odrasli".

U međuvremenu, doktori su zabeležili nekoliko novih slučajeva zaraze koronavirusom kod dece. Obolela je devetomesečna devojčica u Pekingu, dete iz Nemačke, čiji je otac oboleo, i jedno dete iz Šenžena u Kini, koje je bilo zaraženo virusom, ali nije imalo nikakve simptome. Kineske vlasti potvrdile su i da je kod bebe u Vuhanu, posle 30 sati od rođenja, potvrđeno prisustvo koronavirusa s obzirom na to da je infekcija potvrđena i kod majke.

- Iz svega što smo do sada utvrdili i iz razloga koji nam nisu jasni, čini se da koronavirus pogađa pre svega odrasle - kaže za Biznis insajder Ričard Martinelo, vanredni profesor infektologije na Medicinskom fakultetu pri Jejlu.

Medicinski eksperti ističu da je mali broj obolele dece sreća u nesreći.

- Ako su deca zaštićena, to je dobro pre svega za njih, ali i za sve, jer ako bi virus prodro u pedijatrijsku populaciju, to bi višestruko ubrzalo širenje epidemije - smatra profesor Eron Majlstoun, epidemiolog i pedijatar na Univerzitetu Džons Hopkins.

Koronavirus ima dosta sličnosti sa sarsom, od čijih posledica je od novembra 2002. do jula 2003. umrlo 774 ljudi, a više od 8.000 je bilo zaraženo. Među svima njima je bilo i obolele dece, ali samo 80 laboratorijski potvrđenih slučajeva i 55 sumnjivih slučajeva.

"FIJAT" ZATVARA FABRIKU U EVROPI ZBOG VIRUSA KORONA! Isporuke proizvođača autodelova iz Kine "kritične", u Kini ima pogone i nemački Folskvagen!

U izveštaju iz 2007. godine, stručnjaci centara za kontrolu i prevenciju bolesti utvrdili su da deca od 12 godina i mlađa pokazuju blaže simptome sarsa od odraslih. Nijedno dete ili adolescent nisu umrli od virusa, a potvrđen je samo jedan slučaj da je dete prenelo sars drugoj osobi.

U trenutnoj epidemiji koronavirusa pretpostavlja se da postoje dva objašnjenja zašto se tako malo dece razbolelo - ili su bila manje izložena virusima ili postoji neki drugi razlog zašto njihov organizam tako reaguje na virus.

ŠTA JE OVO, AKO NE ČUDO U REŽIJI SVETOG VASILIJA! Kako je tvrdi Milovac naprasno odlučio DA BRANI SRPSKE SVETINJE! Ima li iko kome sad nešto nije jasno!

- Pretpostavljam da je manje dece zaraženo zbog načina i mesta gde je epidemija nastala - naveo je Dejvid Veber profesor epidemiologije i pedijatrije na Univerzitetu u Severnoj Karolini. Kineske vlasti misle da su virusu podlegli najpre ljudi na ribljoj pijaci u Vuhanu. Pijaca u Vuhanu je zatvorena 1. januara, a lokalni zvaničnici zabranili su prodaju živih životinja širom grada.

Foto: informer.rs

Moguće je i da odrasli ne prenose virus na decu jer više vode računa o higijeni ruku, nose maske i izoluju se ukoliko se osećaju bolesno. Pošto se virus prenosi kapljičnim putem dobra higijena je ključna.

OVO JE BOLESNO, HOĆE DA SPREČE LITIJE KORONAVIRUSOM! Milogorski mediji izmislili da su sveštenici SPC pod nadzorom nakon povratka iz Kine!?

Ali širenjem epidemije, verovatno će porasti i broj zaražene dece. Ipak, za sada grip predstavlja mnogo veću opasnost za većinu dece širom sveta nego koronavirus, naglašava profesor Veber. Kod dece mlađe od pet godina komplikacije nastale kao posledica gripa mnogo se češće dešavaju. Naučnici ni po ovom pitanju nisu sigurni zašto, ali mnogi pretpostavljaju da je razlog to što je imunološki odgovor organizma kod dece mnogo intenzivniji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muki

pre 3 godine

Za nas mentalno obolele, virus je napravljen tako da uzbuni imuni sistem, zbog cega on reaguje vise nego sto treba, jer bolest nije jaka, ali upisana reakcija u biolosko oruzje jeste, deca nemaju razvijen imuni sistem, zato njihov organizam i ne interwsuje raj virus koji prodje kao da nine postojao, jer i nije ljutski, a kad su shvatili to kao problem probali su da intervenisu i da da zaraze sto vise dece, ali tp nije proslo skroz kako su planirali jer, d aponovimo kod dece imuni sisrwm ne reaguje tako na anpisane viruse tj prepoznaje da virus nine opasan za njega, ali kod odrasle osobe organizam je zbunjen i reaguje, e sad kad vas bude gejts vakcinisoa, pozdravite se sa zivotom i vi moderatori hipnotisani vojnici, najbolja i prva odbrana njohovih lazi, garant imas do 33 god.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija