• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

09.02.2020

09:54

TAJNE SLUŽBE TRAŽE RADNIKE! Vrbuju radnike u javnom prevozu, fitnes klubovima

Vesti

TAJNE SLUŽBE TRAŽE RADNIKE! Vrbuju radnike u javnom prevozu, fitnes klubovima

Podeli vest

Nemačke tajne službe oglase kojima traže IT radnike, naučnike i druge saradnike obajavljuju i u javnom prevozu, fitnes klubovima i drugim sličnim mestima

Nadaju se da će tako doći do najjboljih kandidata, piše Dojče vele.

Metro nije samo sredstvo javnog prevoza već i mesto neobičnih ponuda za posao. "U tajnosti činiti dobro" - slogan je kojim Savezna ustanova za zaštitu ustavnog poretka (tajna služba) vrbuje saradnike, a slično zvuči i poruka Savezne kriminalisticke službe -"Činiti pravu stvar".

U potrazi za saradnicima u berlinskoj podzemnoj železnici mogu da se vide i oglasi Ministarstva spoljih poslova. I ono traži IT stručnjake uz poziv "Diplomatija i digitalno - Vaša IT karijera u Ministarstvu spoljnih poslova".

ALIJA I KLINTON SU KRIVI ZA SREBRENICU! Milorad Dodik oglasio se POSLE ŠOKANTNOG OTKRIĆA IZ BRITANSKIH TAJNIH DOKUMENATA!

Foto: Shutterstock

 

RASULO U AUSTRIJSKOJ TAJNOJ SLUŽBI! MI6 i BND prete da će prestati da prosleđuju informacije Beču koji još koristi RUSKI ANTIVIRUS PROGRAM!

Nemačke tajne službe za inostranstvo imaju više od 30 praznih radnih mesta, od čega je oko polovina za kompjuterske stručnjake. A savezna policija bi ove godine trebalo da zaposli 2.150 ljudi.

Da bi se našlo dovoljno ljudi za popunjavanje svih pozicijia, kriterijumi su sniženi, navodi Dojče vele. Dopušteno je više pravopisnih grešaka nego ranije, a kod testiranja fizičke spremnosti izbačeni su skokovi u dalj i sklekovi, a uvedeno trčanje štafete.

Gotovo sve državne i javne ustanove, a ne samo policija, traže IT stručnjake. I to ne samo za borbu protiv sajberkriminala i internet bezbednost nego i za društvene mreže i medije, kaže za DW kriminolog na Visokoj policijskoj školi pokrajine Brandenburg Tomas-Gabrijel Ridiger.

Naći odgovarajuće ljude za nepopunjena radna mesta je velik izazov i na saveznom i na pokrajinskom nivou - kaže Ridiger, koji nedostatak stručnjaka u IT oblasti objašnjava činjenicom da je nemačko društvo prekasno počelo da se prilagođava digitalizaciji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija