• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2020

14:01

OLUJA TERORIŠE EVROPU, KREĆE SE KA ISTOKU! Nevreme odnelo najmanje pet žrtava (FOTO/VIDEO)

Vesti

OLUJA TERORIŠE EVROPU, KREĆE SE KA ISTOKU! Nevreme odnelo najmanje pet žrtava (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Snažna zimska oluja Kjara, koja je uz vetrove jačine uragana i jaku kišu udarila u britanska ostrva, pomera se na istok, gde je zahvatila i Francusku, Nemačku, Skandinaviju i stigla do Poljske

Foto: AP/Photo

Najmanje pet osoba je stradalo u jakoj oluji i obilnim kišama koje su pogodile delove Evrope i dovele do velikih poremećaja u funkcionisanju saobraćaja

Dve žene, majka i ćerka, poginule su u Poljskoj nakon što je oluja srušila krov objekta za iznajmljivanje skija u zimovalištu Bukovina Tatrzanska blizu granice sa Slovačkom i oduvala ga na ljude koji su stajali u blizini žičare, prenosi AP.



U Švedskoj se udavio jedan muškarac nakon što se prevrnuo čamac u kojem je on plovio sa još jednim muškarcem - on je uspeo da se dokopa obale, ali je preminuo, dok se njegov saputnik još vodi kao nestao.

Stradala su i dva muškarca u Sloveniji, kao i na jugu Engleske, nakon što je na njihove automobile palo drvo.

SPASIOCI TRAŽE NESTALE! Oluja Kijara stigla i do Švedske, otkazani letovi, nema struje (VIDEO)

Foto: AP/Photo

U Velikoj Britanij zbog nevremena 20.000 domaćinstava i dalje nema struju, a iako se oluja smirila u tom delu Evrope, meteorolozi najavljuju snežne padavine i mećave.

U Velikoj Britaniji na snazi je i dalje 110 upozorenja na poplave, a stanovnici severozapada Engleske evakuisani su zbog izlivanja rele Irvel.

U škotskom gradu Hauik, koji se graniči sa Engleskom bistro i kuća sa apartmanima urušili su se u reku Teviot, ali na sreću niko nije povređen.

Foto: AP/Photo

Britanska saobraćajna mreža i dalje je u prekidu, odnosno brojni letovi, brodske linije i železničke su ili otkazane ili odložene.

Oluja je protutnjala Francuskom, mada meteorolozi upozoravaju da bi udari vetra na Korzici mogli da dosegnu i do 200 kilometara na sat, a veliki talasi zabeleženi su i na severnoj obali.

Na putu koji povezuje Belgiju i Francusku snažan vetar je prevrnuo kamion, dok je u Nemačkoj oko 50.000 domaćinstava bez struje.

U Nemačkoj su u pojedinim regionima, poput Severne Rajne Vestfalije zatvorene škole, a nekoliko osoba je povređeno kada su grane sa drveća pale na njih.

Foto: AP/Photo

U Nemačkoj je otkazano stotine letova zbog snažne zimske oluje.

U Frankfurtu su letovi ponovo uspostavljeni, ali je u Minhenu otkazano 420 letova. Prekida ima i u železničkom saobraćaju.

Meteorološke službe upozorile su na visok nivo mora na obalama Danske, Norveške, Švedske i Finske.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija