• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.02.2020

20:26

ULAŽE SILNU LOVU KAKO BI SE SUPROSTAVIO RUSIJI! Novi Trampov potez, RADIKALNA PROMENA U NACRTU BUDŽETA!

Vesti

ULAŽE SILNU LOVU KAKO BI SE SUPROSTAVIO RUSIJI! Novi Trampov potez, RADIKALNA PROMENA U NACRTU BUDŽETA!

Podeli vest

Američka administracija predlaže da se izdvoji 700 miliona dolara za "suprotstavljanje" Rusiji i 24 miliona dolara za borbu "protiv ruske propagande" i "dezinformacija“, navodi se u nacrtu budžeta, koji je objavljen na sajtu Bele kuće

- Suprotstavljanje ruskom uticaju, podrška američkim saveznicima. Budžet predviđa izdvajanje 700 miliona dolara, koji će biti izdvojeni za pomoć Evropi, Evroaziji i Srednjoj Aziji u cilju jačanja zajedničke bezbednosti i zaštite teritorijalnog integriteta američkih saveznika - ističe se u dokumentu.

Kako se navodi, budžet predviđa i izdvajanje dodatnih 24 miliona dolara za rad agencije, formirane za suprotstavljanje ruskoj propagandi i dezinformacijama.

Pored toga, Bela kuća je predložila Kongresu izdvajanje 3,2 milijarde dolara za razvoj hipersoničnog oružja, što je za 459 miliona dolara više, nego što je izdvojeno za 2020. finansijsku godinu.

U dokumentu se precizira da su glavne pretnje Americi u novoj finansijskoj godini (počinje 1. oktobra 2020. godine) - Kina i Rusija.

TURSKA RASPALILA IZ SVIH ORUŽJA! Nemaju milosti, POGOĐENO VIŠE OD 100 CILJEVA!

- Pretnje sa kojima se Amerika suočava u 2020. godini brzo se menjaju i razvijaju. Istovremeno, dok se Amerikanci i dalje suočavaju sa opasnostima koje predstavljaju islamski teroristi i transnacionalni kriminalci, Amerika se takođe suočava sa problemima u vidu nacionalnih država koje jačaju i predstavljaju konkurenciju, uključujući Kinu i Rusiju. Budžet ukazuje na potrebu za novom američkom strategijom, koja bi odgovarala realijama nove ere - precizirano je u dokumentu.

Bela kuća iznela je predlog o budžetu za 2021. finansijsku godinu, koji iznosi 4,8 biliona dolara sa smanjenjem deficita do 966 milijardi, navodi se u nacrtu budžeta.

Predlozi budžeta odražavaju stav administracije, ali malo je verovatno da budu ozakonjeni. Kongres SAD samostalno usvaja budžet. Ranije se Kongres nije slagao sa američkim predsednikom Donaldom Trampom o razmerama budžeta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija