• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

11.02.2020

13:10

NEOČEKIVANO, PRVI SNEG POSLE 12 GODINA! U Bagdadu svi u čudu, deca se grudvaju, odrasli slikaju...(FOTO)

Vesti

NEOČEKIVANO, PRVI SNEG POSLE 12 GODINA! U Bagdadu svi u čudu, deca se grudvaju, odrasli slikaju...(FOTO)

Podeli vest

Stanovnici Bagdada koriste danas jedinstvenu priliku za grudvanje i pravljenje snimaka nakon što je sneg pao u glavnom gradu Iraka tek drugi put u poslednjih 100 godina

Sneg je prethodno pao u glavnom gradu 2008. godine, ali je bio slab i brzo se istopio.

Mnogi mladi i stari Iračani kažu da je ovo prvi put da vide kako pravi sneg pada u Bagdadu, preneo je AFP.

Gradske palme i imrovizovani šatori na Trgu Tahrir, gde se mesecima dešavaju antivladine demonstracije, danas su pod belim pokrivačem.

Foto: AP Photo/Hadi Mizban

Ljudi su se na putu ka poslu zaustavljali da na brzinu naprave snimke ili nekoliko grudvi i zabave se.

- Sneg bi mogao da pada do sutra, imajući u vidu hladno vreme. Hladni talas došao je iz Evrope - izjavio je Amer el DŽaberi iz Meteorološkog centra Iraka.

Stanovnici Bagdada su mnogo više naviknuti na vrućinu nego na hladnoću. Najviša izmerena temperatura u ovom gradu je 51 stepen Celzijusov, a tokom prethodnih godina rekord je bio skoro oboren.

Foto: AP Photo/Hadi Mizban

Južno od glavnog grada, sneg je pao i u Karbali, svetom mestu u kojem se okupljaju hodočasnici iz čitavog sveta da bi obišli svetilišta i mauzoleje Abasa i imama Huseina.

Sneg je nešto češća pojava na severu Iraka, gde je pao u Mosulu, ali retko može da se vidi u centralnom i južnom delu zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija