• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.02.2020

17:26

ZAŠTINIH MASKI NEMA NI ZA LEK,  A NI SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU! Beograđanka koja živi u Italiji o trenutnoj situaciji: SVE JE ZATVORENO, ATMOSFERA JE NAPETA!

Vesti

ZAŠTINIH MASKI NEMA NI ZA LEK, A NI SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU! Beograđanka koja živi u Italiji o trenutnoj situaciji: SVE JE ZATVORENO, ATMOSFERA JE NAPETA!

Podeli vest

Bograđanka Mirjana Puzović, koja već šesnaest godina živi blizu Milana, u Leku, mestu na obali jezera Komo kaže sa dozom zabrinutosti da, iako ne živi u crvenoj zoni, gde su italijanske vlasti uvele blokadu kako bi sprečile širenje korona virusa, zaštitnih maski nema ni za lek, kao ni sredstava za dezinfekciju ruku

- Do 1. marta, kako nam je saopšteno, zatvorena su obdaništa, škole, biblioteka, muzeji, galerije, pozorišta, bioskopi, teretane, restorani rade do 18 časova, supermarketi samo nekoliko sati dnevno. Oseća se da je atmosfera napeta, ali se trudimo se da živimo što normalnije - kaže Mirjana Puzović za Tanjugi dodaje da su otkazane i sve sportske manifestacije, karnevali i sve druge manifestacije...

Na ulicama, kaže, skoro da nema nikoga, ali nema „opsade“ prodavnice kao u zonama koje su u karantinu.

(UŽIVO) PANIKA U ITALIJI! Sedma žrtva koronavirusa, broj zaraženih raste iz sata u sat


- Moj četrnaestogodišnji sin Sergej prvo se obradovao, kao i svaki tineđžer, što nema nastave, ali je veoma razočaran što vreme mora da provodi kod kuće, ne ide na treninge košarke, jer su i svi treninzi otkazani, nema bioskopa, okupljanja s društvom - priča Mirjana.

U Italiji je do sada sedam osoba umrlo od koronavirusa, a broj zaraženih premašio je 200, čime je ta zemlja postala treća država sa najvećim brojem zaraženih od koronavirusa u svetu.

Italijanske vlasti sprovode restrikcije i blokade na severu zemlje, veruje se da je u blokadi oko 100.000 ljudi, a najviše su pogođene regije Lombardija i Veneto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija