• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.02.2020

14:46

TALIBANI SLAVE, TRAMP ISTAKAO BELU ZASTAVU! Amerika se posle 18 godina povlači iz Avganistana!

Vesti

TALIBANI SLAVE, TRAMP ISTAKAO BELU ZASTAVU! Amerika se posle 18 godina povlači iz Avganistana!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države i NATO povući će sve vojnike iz Avganistana u roku od 14 meseci ako talibani ispune svoje obaveze is sporazuma koji će danas biti potpisan u Dohi, navodi se u zajedničkom saopštenju američke i avganistanske vlade!

Kako se navodi, SAD će u prvoj fazi smanjiti broj svojih vojnika sa oko 13.000 na 8.600 u roku od 135 dana.

Veruje se da bi sporazum mogao da dovede do okončanja 18-godišnjeg rata, koji je počeo posle terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

Delegacija talibana, u kojoj je 31 delegat, već je stigla u Katar, a sporazum bi trebalo da potpiše politički lider pokreta Abdul Gani Baradar. Ceremonija potpisivanja sporazuma održaće se u hotelu Šeraton, a prisustvovaće mu i američki državni sekretar Majk Pompeo.

TALIBANI PRIZNALI DA SU OBORILI AMERIČKI AVION: Srušili smo letelicu sa VISOKIM VOJNIM I CIA ZVANIČNICIMA

Potpisivanje sporazuma će uslediti nakon nedelje u kojoj su se i američke snage i talibani obavezali na smanjenje nasilja.

U roku od deset do 15 dana nakon potpisivanja sporazuma, talibani i predstavnici svih delova avganistanskog društva, uključujući vladu, sešće za sto i pokušati da dogovore uređenje posleratnog Avganistana, uključujući i pitanje trajnog primirja i prava žena i manjina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Đorđe milosavljevic

pre 4 godine

Amerika je obavila posao, jer kongres objavljuje rat a ne predsednik trump. Talibani su izgubili. Amerika ne koristi frazu"dobiti rat" vec"obaviti posao". Odnos gubitaka je da je kod usa mali a talibana ogroman. I u Avganistan nije bio" rat" nego intervencije dva predsednika. To vam je vojna vežba koja je trajala 18 godina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija