• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

29.02.2020

14:49

KURTIJEVA ŠIBICARSKA IGRA KOD RUSA NE PROLAZI! Zaharova mu objasnila da je provaljen: TO ŠTO RADI S TAKSAMA JE OTVOREN POKUŠAJ UCENE!

Vesti

KURTIJEVA ŠIBICARSKA IGRA KOD RUSA NE PROLAZI! Zaharova mu objasnila da je provaljen: TO ŠTO RADI S TAKSAMA JE OTVOREN POKUŠAJ UCENE!

Podeli vest

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu premijera takozvanog Kosova Aljbina Kurtija o ukidanju taksi rekavši da je to čisti pokušaj ucene

Kako je navela, kosovski lideri već duže vreme manipulišu taksama na srpske proizvode pokušavajući da na taj način izdejstvuju priznanje kosovske državnosti od strane Beograda, što je u suprotnosti sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

„Uprkos naizgled milostivim inicijativama Kurtija, reč uopšte nije o `koraku napred`, koji bi poslužio da se deblokira proces dijaloga, već o otvorenom pokušaju ucene i obezvređivanja“, istakla je ona.

Zaharova je rekla i da je Priština nesposobna da pronađe rešenje koje bi bilo u interesu obe strane.

Podsetimo, kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je da će od 15. marta biti ukinute takse, ali samo na uvoz sirovina iz Bosne i Hercegovine i centralne Srbije. On je takođe rekao i da će, ukoliko srpska strana pokaže dobru volju, od 1. aprila biti ukinute i sve ostale takse, doduše na period od 90 dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija