• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.03.2020

23:56

ZATVORIO ŽENU U KUPATILO ZBOG KORONAVIRUSA! Vrhunac paranoje zbog zaraze koja se širi Evropom!

Vesti

ZATVORIO ŽENU U KUPATILO ZBOG KORONAVIRUSA! Vrhunac paranoje zbog zaraze koja se širi Evropom!

Podeli vest

Litvanac umislio da mu je supruga zaražena jer se videla sa Kineskinjom koja je došla iz Italije. Strpao ju je u kupatilo u "karantin" i nije hteo da je oslobodi sve dok policija nije reagovala

Panika koja se u Evropi digla zbog širenja koronavirusa kod mnogih je izazvala toliki strah od bolesti da su upali u paranoju. Tako je neimenovani muškarac iz Litvanije zaključao svoju suprugu u kupatilo jer je umislio da je ona zaražena koronavirusom. Litvanac nije hteo da oslobodi ženu sve dok ga policija na to nije primorala.

ZBOG KORONAVIRUSA PUSTILI 54.000 ZATVORENIKA NA SLOBODU! DA LI JE OVO REALNO?!

Rekli mu lekari

Paranoični suprug iz Vilnjusa pomislio je da je njegova žena bolesna jer se videla sa jednom Kineskinjom koja je u Litvaniju doputovala iz Italije. Budući da je opaki virus počeo da se širi baš iz Kine, a da je Italija epicentar zaraze u Evropi, Litvanac je bio ubeđen da mu je supruga obolela. Odmah nakon što mu je žena ispričala za susret sa Kineskinjom, muž ju je na silu strpao u kupatilo i tamo je zaključao. Nesrećna žena je vikala i lupala po vratima, tražeći od supruga da je odmah oslobodi, ali on to nije želeo da uradi, plašeći se da će se i on zaraziti. Kad je Litvanka shvatila da je vrag odneo šalu i da suprug ne namerava da je pusti iz kupatila, ona je pozvala policiju sa mobilnog telefona, koji je, srećom, imala kod sebe.

Snage reda su brzo došle i naredile Litvancu da oslobodi suprugu iz krajnje neobičnog "karantina". Kad su ga policajci pitali zašto je zaključao ženu u kupatilo, on je odgovorio da je to učinio prema savetima lekara. Rekao je da je pozvao broj za hitne slučajeve i da im je ispričao da mu se žena sastala sa Kineskinjom koja je došla iz Italije, te da su mu stručnjaci navodno rekli da treba da je stavi u karantin. Procenio je da će mu supruga biti najsigurnija u kupatilu, pa ju je tamo i zaključao.

SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA SAOPŠTILA: COVID-19 izaziva veću smrtnost nego sezonski grip

Foto: AP/Photo

Policajci nisu mogli da veruju šta čuju, ali su ženu, ipak, odveli na testiranje na koronavirus. Ispostavilo se da je ona negativna, te se tako njen muž smirio.
Nadležni povodom ovog slučaja nisu podneli nikakvu prijavu protiv paranoičnog Litvanca, a njegova supruga je, takođe, odustala od tužbe.

U Litvaniji je do sada registrovan samo jedan pacijent koji je oboleo od smrtonosnog virusa, ali u ostatku sveta epidemija dobija dramatične razmere. Koronavirus proširio se na 77 zemalja u svetu, ukupno je registrovano 92.288 obolelih, dok se broj žrtava popeo na 3.130.

Virus nezaustavljiv

Što se tiče Evrope, situacija je i dalje najteža u Italiji, gde su od koronavirusa život izgubile 52 osobe, od 2.036 obolelih. Trocifren broj zaraženih registrovan je još i u Francuskoj, i to 191, Nemačkoj - 188 i Španiji - 152, mada u ovim državama od opakog virusa još niko nije umro.

Virus je ubrzano počeo da se širi i Velikom Britanijom, gde takođe nema žrtava, ali je broj zaraženih juče skočio sa 39 na 51. Britanska vlada usvojila je juče akcioni plan za borbu protiv širenja koronavirusa, uključujući i eventualno zatvaranje škola, otkazivanje većih skupova, slanje na prinudni odmor ili rad od kuće. U slučaju potrebe predviđeno je i vraćanje medicinskog osoblja iz penzije na posao, kao i angažovanje vojske na održavanju javnog reda i mira.

ITALIJA NA UDARU KORONAVIRUSA! Za 24 sata 27 novih smrtnih slučajeva

Haos u Iranu, 77 mrtvih, zaražena i 23 poslanika

Foto: AP/Photo

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej naredio je oružanim snagama da pomognu ministarstvu zdravlja u suzbijanju širenja novog koronavirusa, nakon što se broj mrtvih u toj zemlji popeo na 77, a broj zaraženih na čak 2.336. Ne računajući Kinu, najveći broj smrtnih slučajeva od ovog opakog virusa zabeležen je upravo u Iranu. Samo juče registrovana su 832 novoobolela.

Dodatni problem je što su državni zvaničnici počeli da obolevaju i umiru od virusa. U ponedeljak je preminuo Mohamed Mirmohamadi, jedan od članova savetodavnog tela iranskog vrhovnog vođe, a juče je umro i savetnik ministra pravde Ahmad Tuiserkani. Takođe, juče je objavljeno da je šef hitnih službi dr Pirosein Kolvand zaražen koronavirusom, kao i čak 23 iranska poslanika, odnosno oko osam odsto parlamenta.

Stopa smrtnosti od koronavirusa u Iranu iznosi oko 3,3 odsto, što je više nego u ostalim zemljama. Koliko je situacija dramatična, najbolje govori podatak da su kineske vlasti naredile evakuaciju svojih građana koji trenutno borave u Iranu, procenjujući da iranski zdravstveni sistem nije u mogućnosti efikasno da se izbori sa epidemijom.
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) poslala je juče prvu ekipu lekara u ovu zemlju, kao i nekoliko tona lekova.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija