• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2020

09:55

VELIKI POVRATAK BAJDENA NA SUPERUTORAK!! Pobedio u čak 8 država! Sanders dobio u Kaliforniji!

Vesti

VELIKI POVRATAK BAJDENA NA SUPERUTORAK!! Pobedio u čak 8 država! Sanders dobio u Kaliforniji!

Podeli vest

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden vratio se u trku za kandidata Demokratske stranke nakon niza pobeda u "superutorku", a dobar rezultat zabeležio je i senator iz Vermonta Berni Sanders, jer je osvojio pobede u nekoliko velikih i delegatima bogatih država

Prema projekciji američke agencije AP i američkih televizijskih mreža, bivši potpredsednik Džo Bajden je u takozvani "superutorak" pobedio na izborima u Virdžiniji, Severnoj Karolini, Alabami, Oklahomi, Tenesiju, Minesoti, Arkanzasu i Masačusetsu, dok je trenutni favorit Berni Sanders pobednik trke u Kaliforniji, koja nosi najveći broj delegata (415), zatim u Vermontu, saveznoj državi koju zastupa u Senatu, Koloradu i Juti, javlja Glas Amerike.

U dve države - Teksas i Mejn još se ne zna pobednik, jer su dva najjača kandidata Demokrata previše blizu po osvojenim glasovima da još ne može da se proglasi pobednik.

Nesumnjivi gubitnici večeri su milijarder Majkl Blumberg i senatorka Elizabet Voren, koja je pretrpela sraman poraz na domaćem terenu u Masačusetsu, gde je završila tek na trećem mestu, iza Bajdena i Sandersa.


Bivši potpredsednik SAD Bajden je pobedama u "superutorku" nastavio sa dobrim rezultatima posle ubedljive pobede u Južnoj Karolini.

"Ovo je dobra noć i izgleda da će biti bolja. Ovaj dan ne zovu ''superutorak'' bez razloga", rekao je Bajden na mitingu u Los Anđelesu.

Rezultati pokazuju i da bivši potpredsednik SAD na jugu zemlje ponovo ima snažnu podršku afroameričkih birača, koji su mu omogućili ubedlljivu pobedu prošle subote u Južnoj Karolini.

Berni Sanders, demokratski socijalista i nezavisni senator koji vodi u anketama na nacionalnom nivou, nada se da će tokom stranačkih izbora osvojiti nominaciju demokrata. Sanders je u utorak uveče, pred pristalicama u Vermontu, poručio da je "apsolutno uveren da će osvojiti predsedničku nominaciju", prenosi Glas Amerike.

"Porazićemo najopasnijeg predsednika u istoriji SAD", poručio je Sanders.

Na glasačkom listiću prvi put se našao i milijarder i gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg koji je, osim pobede na kokusima na teritoriji Američka Samoa, ostvario nezavidan rezultat na izborima.

Blumberg je u svoju kampanju uložio više od 500 miliona dolara, ali mu je to obezbedilo jedino pobedu u Američkoj Samoi, koja nosi tek šest delegata. Zbog toga će, prema izvorima Asošijeted presa, u sredu razmotriti pitanje ostanka u demokratskoj predsedničkoj trci.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija