• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bog-rata.com

11.03.2020

22:36

(FOTO) ONAKO KAKO SU SRBI NAMAGARČILI NATO I AMERE, SIRIJCI SU TO URADILI TURCIMA: Postavili lažne "Pancire" i PVO sisteme, Ankara svu silu sručila na makete!

Vesti

(FOTO) ONAKO KAKO SU SRBI NAMAGARČILI NATO I AMERE, SIRIJCI SU TO URADILI TURCIMA: Postavili lažne "Pancire" i PVO sisteme, Ankara svu silu sručila na makete!

Podeli vest

Pretpostavlja se da uz prodate sisteme PVO ruska vojna industrija nudi i pakete lažnih maketa na naduvavanje, kamuflažne sisteme i sličnu opremu za zbunjivanje neprijatelja

Postoji velika verovatnoća da je ova sredstva dobila i sirijska armija, koja u svom naoružanju poseduje sisteme 9K96 „Pancir-S1". Ne treba smetnuti sa uma da su Sirijci u međuvremenu postali i majstori za izradu vernih maketa koje se uglavnom prave od šperrploče, limenih ili kartonskih pregrada, plastičnih cevi i sl.

Pojavile se fotografije maketa na naduvavanje koje verno imitiraju ruske protivvazduhoplovne sisteme kratkog dometa 9K96 „Pancir-S1". Sa ovim dosta kvalitetnim rešenjem efikasno se mogu zbuniti visokosofiticirana borbena sredstva neprijatelja.

Naime, ruska vojna industrija dosta pažnje posvećuje razvoju kamulfažnih sistema i lažnih maketa koji treba da zbune neprijatelja. Ove makete se rade sa dosta pažnje da bi što vernije predstavile sredstvo koje imitiraju. Jako je teško pronaći razliku između prave i lažne mete, posebno ako se ona detektuje iz letelice koja se nalazi na visini od pet i više kilometara. Takođe, uz ovakve mete postoji još nekoliko „demaskirajućih" elemenata koji su karakteristični za realni borbeni sistem. Sve ovo treba dodatno da zbuni pilota/operatora koji upravlja borbenim sredstvom, i navede veoma skupocene projektile na pogrešan put.

RUSKA OSVETA AMERICI - EVO ZAŠTO JE PUTIN SRUŠIO CENE NAFTE! AMERIČKE PROIZVOĐAČE ČEKA BANKROT, Saudijci se uzalud uzdaju u Vašington!

Pretpostavka je da se uz prodate sisteme nude i paketi lažnih maketa na naduvavanje, maskirne mreže i ostale proizvode koje nudi ruska vojna industrija. Slična sredstva je gotovo pa izvesno dobila i sirijska armija, koja u svom naoružanju ima sisteme 9K96 „Pancir-S1".

 

 

Nedavno je turska armija objavila video-snimke gde se vidi kako njeni udarni dronovi uništavaju najmanje dva "Pancira" u Siriji. Kasnijom analizom tih snimaka se došlo do zaključka da se najverovatnije radi o video-montaži (jedan snimak uopšte nije vezan za Siriju).

Takođe, turski predsednik je izjavio da je njegova vojska u Siriji uništila čak osam PVO sistema "Pancir". Osim ratne propagande, ovo može da bude posledica i veštog postavljanja maketa koje neodoljivo podsećaju na ova sredstva, a koje smo gore opisali.

U RAKETIRANJU AMERIČKE BAZE POGINULA TRI VOJNIKA! Žrtve Dva Amerikanca i jedan Britanac!

96K6 „Pancir S1" je protivvazduhoplovni hibridni raketno-topovski sistem kratkog dometa. On je namenjen za zaštitu civilnih i vojnih objekata od napada svim savremenim i perspektivnim sredstvima vazdušnog napada. Efikasan je u svim meteo uslovima bez obzira na doba dana (dan/noć), pri masovnoj upotrebi protivničkih sistema za protivelektronsku borbu.

Raketama može da gađa ciljeve na daljini 20 km/ visini 15 km, dok topovima pokriva daljinu do 5.000 metara. Topovi dejstvuju brzinom od oko 4,800 granata u minuti. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti sistem se može upotrebiti i protiv kopnenih i nadvodnih ciljeva.

HARVI VAJNSTIN OSUĐEN NA 23 GODINE ZATVORA! Seksualnog predatora čeka dug period IZA REŠETAKA!

Podsetimo, vojska Jugoslavije je nebrojeno puta uspela da prevari NATO pilote koji su gažali makete aviona, tenkova, transportera, misleći da je reč o pravim oruđima!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija