• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

12.03.2020

16:59

ITALIJA TRAŽI POMOĆ OD PUTINA! EU nam je okrenula leđa, RUSI, POMOZITE NAM!

Vesti

ITALIJA TRAŽI POMOĆ OD PUTINA! EU nam je okrenula leđa, RUSI, POMOZITE NAM!

Podeli vest

Italijanska advokatska asocijacija "Kamere penali de dirito Europe e internacionale" zatražila je od ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje humanitarnu pomoć na sever Italije, jer žele da ruski lider pomogne njihovoj zemlji u borbi protiv koronavirusa, rekao je šef komore Aleksandro Marija Tireli

- Evropska unija nije pokazala solidarnost, već egoizam u odnosu prema Italiji. Smatramo da bi naša zemlja trebalo da se obrati Rusiji kao partnerskoj zemlji - istakao je on i dodao da advokatska asocijacija traži od Putina da pošalje u Napulj medicinske maske i neophodne proizvode za sprečavanje širenja zaraze.

Prema njegovom mišljenju, u Rusiji je mali broj obolelih od koronavirusa, zbog čega ta zemlja može pomoći Italiji.

Tireli je apelovao na italijansku vladu da preduzme hitne mere u borbi protiv koronavirusa – da obezbedi stanovnicima maske, rukavice za jednokratnu upotrebu, zaštitne naočare i sterilizatore.

AMERI NA APARATIMA! PUTIN IH MATIRAO! Rusija će pobediti Saudijsku Arabiju u ratu oko "crnog zlata"!

On smatra da koronavirus može "izmeniti kartu ekonomskih odnosa u Evropi" i učvrstiti veze sa Rusijom, jer, kako je rekao, Moskvu već podržavaju široki slojevi stanovništva.

Kako je ranije saospšteno, Rusija je uvela privremenu zabranu izvoza određenih medicinskih proizvoda, uključujući i maske. Navodi se da to neće uticati na humanitarnu pomoć i proizvode koje stanovnici zemlje iznose za ličnu upotrebu.

U Italiji je trenutno više od 10.000 zaraženih koronavirusom. Od toga je 631 osoba umrla, a 724 su izlečene.

Italija razmatra oštrije mere zbog koronavirusa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 4 godine

Lepo je to što se kulturno obraćate čestitoj i poštenoj državi za pomoć. Ali razmislite da kao gest dobre volje suspendujete sankcije prema prijateljskoj i partnerskoj zemlji, kako je sami nazivate. Elementarna kultura kad su vam već vaši okrenuli leđa, što opet sami kažete.

Sumadinac

pre 4 godine

Hvala Italijanima sto ne priznaju Kosovo i sazaljevam za njihov narod kao i za druge koji se bore sa ovim problemom .Ali sad je dosla maca na vratanca mnoge clanice EU sad mogu videti koliko im je potrebna pomoc Rusije a ne da im uvode sankcije .Pigledajte sve velike mocne zembje gledaju svoje interese.USA ,Britanija ,Nemacka ,Francuska i dr.

vladimir

pre 4 godine

Italija je priznala KiM. A to za sankcije si u pravu. Nemoralno je tražiti pomoć od nekoga kome si uveo sankcije. Ipak Rusija je Velika Humana zemlja i ne sumnjam da će se odazvati za pomoć. U tome je i veličina Ruskog naroda. Verovatno će Italija shvatiti da je sankcije Rusiji bio pogrešan birokratski potez iukinuti je za dobro oba naroda.

mile poštar

pre 4 godine

pa dokle bre, da lažete više ovaj jadni i napaćeni narod,kakve pomoć zatražila italija od rusije,opet izmišlljate i širite lažne vesti.pa rusija se ovom naftnom krizom ne može sebi da pomogne a pomoći će deset puta bogatijoj italiji,stvarno ste smešni,prosto čovek da ne popveruje koliko lažete ovaj narod kad je rusija u pitanju bio sam tamo i svako četvrto dete,zvanično ,gladuje,na pomažu mu ni s 500 ni mig- ovi ni cirkoni a u unutrašnjosti,sibir,daleki istok,kavkaz - očaj, ne mogu da jedu pancire i buk i sl. sranja o kojima samo piše informer,jer nema o čemu, da vidi kako narod tamo živi,nije rusija moskva i st.peterburg

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija